Адис Балота / - СДП
28/06/2022 u 18:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Balota podnio ostavku na funkciju člana Odbora direktora EPCG

Iz SDP-a u saopštenju podsjećaju i da je prethodna Vlada, odnosno njen premijer, koja ga je i izabrala na tu funkciju optužila Đukanovića da je pregovarao o otuđenju EPCG, čime bi se nanijela nenadoknadiva šteta državnim i ekonomskim interesima Crne Gore

Na današnjoj konstitutivnoj sjednici Odbora direktora Elektroprivreda Crne Gore A.D. Nikšić podnio sam ostavku na funkciju člana Odbora, kazao je profesor Adis Balota navodi se u saopštenju SDP-a.

Razlozi za moju ostavku su činjenica da je za predsjednika Odbora predložen kandidat koji je u prethodnom periodu sa te funkcije značajno doprinio brojnim neregularnostima u poslovanju kompanije i partijskom zapošljavanju, kazao je Balota.

- Politička funkcija i motivi Đukanovića, kao jednog od najviših funkcionera Nove srpske demokratije, su dominantno odredili obavljanje ovako važne funkcije u ekonomskom sistemu države - dodao je on.

Iz SDP-a u saopštenju podsjećaju i da je prethodna Vlada, odnosno njen premijer, koja ga je i izabrala na tu funkciju optužila Đukanovića da je pregovarao o otuđenju EPCG, čime bi se nanijela nenadoknadiva šteta državnim i ekonomskim interesima Crne Gore.

- Znajući političku profilaciju Đukanovića nije teško zaključiti kome bi ta prodaja bila namijenjena i čije bi interese zadovoljavala. Svakako ne države Crne Gore, pa bi njegov izbor na funkciju predsjednika Odbora značio jasno ugrožavanje državnih interesa - kazao je Balota.

Postavljanje ovakvih kadrova, kako je kazao, ne smije biti dio politike Vlade čije je opredjeljenje da štiti vitalne interese države i EPCG kao sidro njene ekonomske nezavisnosti i stabilnosti. Članovi najvišeg organa upravljanja moraju da štite interese Crne Gore a ne bilo koje druge države

- Podsjećam da shodno članu 171 Zakona o privrednim društvima ostavka člana Odbora povlači razrješenje cjelokupnog Odbora direktora i obavezu sprovođenja nove procedure izbora. Na to sam nedvosmisleno ukazao nakon podnošenja ostavke, a prije samog izjašnjavanja o predlogu za predsjednika Odbora koje nakon moje ostavke nije moguće sprovesti - naveo je Balota u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:03