/ - Борислав Бановић (СДП)
25/02/2022 u 15:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бановић: Одлука Булајића представља директно кршење демократије

О „народној вољи“ и већини између избора може се одлучивати само на сједницама Скупштине Црне Горе, закључује у саопштењу

Одлука потпредсједника Скупштине Булајића, да неће заказивати сједнице Скупштине Црне Горе све док се предмет одлучивања не свиди њему и политичкој групацији коју представља, директно је и најгрубље кршење сваке идеје демократије, уставности, права и правила, па и конструктивног рјешавања политичке кризе. То сматра Борислав Бановић, замјеник предсједника СДП.

-Управо је све супротно ономе чиме образлаже своју намјеру.Надали смо се да ће један од најстаријих посланика, кога је стицајем околности запало да предсједава Скупштином, имати довољно снаге да се одупре интересу своје политичке опције и да неће суспендовати функционисање једине државне институције гдје се дијалог, расправа и одлуке о питањима која су регулисана Уставом Црне Горе могу доносити-наводи он.

Додаје:"Предлог расписивања ванредних избора и техничке владе, који преферира господин Булајић је легитиман али се не може наметати кршењем Устава, демократских принципа и кршењем права и обавезе Скупштине свих грађане Црне Горе да се састаје и одлучује".

-Не може се и не смије се вољом једног човјека практично укинути највиши државни орган, а са мјеста тренутно предсједавајућег поступати као аутократа и самодржац. Намјера господина Булајића да изнутра блокира Скупштину, а његових колега споља, како би бранио неку замишљену већину и „народну вољу“, која никад није ни постојала, чин су угрожавања уставног система. О „народној вољи“ и већини између избора може се одлучивати само на сједницама Скупштине Црне Горе-закључује у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 19:24