/ - ŽK
13/10/2021 u 08:43 h
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бановић: Влада не може обезбиjедити услове за регуларну изборну утакмицу

Умjесто да рjешаваjу нагомилане економске, политичке и здравствене проблеме, неодговорно и неозбиљно су потрошили годину дана у свађи око функциjа и партиjских распоређивања, казао jе Бановић

Избори су наjреалниjа опциjа за рjешење политичке кризе, али садашња влада ни по чему не показуjе да би могла обезбиjедити услове за регуларну изборну утакмицу, нити jоj то треба препустити, оциjенио jе замjеник предсjедника Социjалдемократске партиjе Борислав Бановић.

Коментаришући наjаву jедног од лидера Демократског фронта (ДФ) Милана Кнежевића да ће тражити међународно посредништво како би се створили услови за одржавање ванредних парламентарних избора, Бановић jе казао да домаћи политички актери мораjу пронаћи одговараjући модел Владе и обезбиjедити демократичан изборни процес.

"Уколико у тражењу рjешења дипломатски представници у земљи своjим савjетима могу доприниjети, треба их користити. Не сматрамо да jе пожељна и потребна друга врста интернационализациjе", истакао jе Бановић.

Он jе рекао да сви чланови четворног савеза ДФ, Демократе, Српска православна црква и УРА, након неуспjелог експеримента са Владом признали су да jе изгубљена драгоцjена година.

"Умjесто да рjешаваjу нагомилане економске, политичке и здравствене проблеме, неодговорно и неозбиљно су потрошили годину дана у свађи око функциjа и партиjских распоређивања", казао jе он.

Бановић сматра да чињеница да су већ пет мjесеци блокирали наjзначаjниjе државне органе – Скупштину и Владу – коjе сами воде, довољно говори о даљоj неодрживости садашњег стања.

"Зато jе распуштање овакве владе и разилажење овакве већине вjероватно наjбољи потез коjи би могли урадити", поручио jе Бановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 18:33