СДП Илустрација / - СДП Илустрација
17/08/2021 u 14:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бановић: Владу земаљски канони не интересују

Није до краја јасно ко је све судионик плана у ЦГ, али брзо ће бити. 5. није далеко, казао је он

Именовање директора полиције прије пар дана на Влади ЦГ, ако је сједнице и било, ни то више није сигурно, само је још један у низу примјера незаконитости и неозбиљности у бављењу државним пословима, самтра  Борислав Бановић замјеник предсједника СДП

-У закону јасно пише да се директор именује након што Скупштина упути мишљење Влади о кандидату. То мисљење је формирало радно тијело и упутило Скупштини на потврдјивање. Влада је поново, као и у случају директора АНБ, одлучила не чекајући Скупштину. Чему журба, кад је евидентно да директор има подршку Скупштине и зашто су 20 дана важнија од законских правила, јавности и Скупштине Црне Горе, треба да објасне предсједник, потпредсједник и министар унитрашњих послова. Објашњење ће сигурно бити смислено као и досадасња-наводи Бановић.

Додаје да "једно изгледа сигурно, да је је у питању какви канончић СПЦ или како је Васељенска патријаршија званично води Цркве Србије,  сва би се државна машинерија упрегла да се то ријеши.

-Овако имамо кохабитацију парламентарне већине у Скупштини и црквене већине у Влади. Непринципијелне јер, она другачија и не може бити. То што су законе донијели народни представници у Скупштини ЦГ, то за ову Владу и није много битно јер она је бирана од стране српских божјих представника. И само њима одговарају. Ниједан закон није могао предвидјети овакав начин владавине, па ни казне и одговорност пред ЦГ судовима за премијера и министре због кршење истих. Обим дискриминације који спроводи ова власт у свакој области заслужује одговор-наводи он.

Додаје да "СДП не мисли да одговор треба да буде ван законских оквира".

- Али ако се оваква неправда настави у здравству, образовању, безбиједности, врло брзо ће се доћи у ситуацију да градјани кажу, ако закони не важе за њих не важе ни за нас. Ако држава неће да штити права једнако свима, штитићемо их сами. Подје ли се овим путем врло брзо ће ЦГ друштво бити потпуно разбијено. Јасно је да то и јесте циљ великодржавних пројеката и националиста око нас. Није до краја јасно ко је све судионик плана у ЦГ, али брзо ће бити.  5. није далеко. Алтернативе једнакости пред законом, праведности и толеранцији за другог и његове потребе нема. Све друго је суноврат. Зато је последња ура да то виде и у овој незнавеној експертској Влади-закључује он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 18:20