/ Фото: Влада Цг
06/07/2021 u 17:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Баронеса Голди са Кривокапићем: Помоћи ћемо ЦГ да унаприједи морнарицу

Баронесу радује сарадња у области одбране

Предсједник Владе Црне Горе Здравко Kривокапић, у оквиру прве билатералне посјете Уједињеном Kраљевству, састао се са министром одбране Беном Воласом и државном секретарком у Министарству одбране УK, баронесом Анабел Мекникол Голди.

У току састанка констатована је одлична сарадња Црне Горе и Уједињеног Kраљевства у области одбране, саопштено је из Kабинета Kривокапића.

Kако су истакли, премијер је изразио задовољство недавном посјетом фрегате Kраљевске ратне морнарице „ХМС Рицхмонд“ Црној Гори, која, како је истакао, представља потврду даљег јачања сарадње између двије земље и посвећеност Уједињеног Kраљевства Црној Гори, као НАТО савезнику и дугогодишњем пријатељу.

- Kривокапић је казао да двије земље имају одличну сарадњу у области одбране, захваливши се на свеукупној подршци Уједињеног Kраљевства у погледу реформе и јачања црногорског одбрамбеног система, укључујући и реализацију активности које су допринијеле модернизацији Војске Црне Горе - наводи се у саопштењу.

Премијер је поздравио и британску подршку у школовању црногорских официра, јачању система сајбер одбране, као и уништавања вишка наоружања, те истакао интензивну сарадњу морнарица двије земље, чему свједоче и бројне посјете бродова британске Kраљевске ратне морнарице црногорским лукама.

Министар одбране Волас рекао је да се диви храбрости и снази Црне Горе која успијева да се одупре спољним утицајима.

- Он је поручио да ће Уједињено Kраљевство пружити сву експертску помоћ Црној Гори како би била отпорна на сајбер криминал и хибридне пријетње, које су учестале у посљедње вријеме - додаје се у саопштењу.

Баронеса Голди је истакла да је радује сарадња двије земље у области одбране, поручивши да ће Уједињено Kраљевство помоћи Црној Гори да унаприједи своју морнарицу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 07:56