Алек Баровић / - фото: СДП
23/07/2021 u 16:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Баровић: Зли пуцњи и даље одjекуjу равницом косовог луга

Луча антифашизма jе jача од било коjег мрака, а Лазине се више никад више никоме не смиjу поновити, истакао је Баровић

На данашњи дан навршава се 77 година од  стриjељања црногорске омладине у селу Лазине краj Даниловграда, саопштио је члан ГО и ОО СДП Даниловград Алек Баровић.

Он је нагласио да је оваj злочин jош више монструозан због тога што се десио у моментима када jе исход рата био на видику, само четири и по мjесеца приjе ослобођења Црне Горе, а бруталност и безобзирност му додаjе то што су га извршили косићки и косоволушки четници, предвођени Jаковом Jововићем над своjим комшиjама, рођацима и до jуче приjатељима, од коjих су риjетки били загазили у другу половину двадесетих година.

– Овим стриjељањем били су шокирани и нацисти, па тако потпуковник Фришлинг у депеши упућеноj Jововићу само два дана касниjе, моли да се са стриjељањима хитно прекине – наводи Баровић.

Како jе додао, бjелопавлићка омладина запалила jе лучу слободе и дала примjер како се поносно стаjе пред стрељачки вод.

– Али и како се против идеологиjе мрака бори, те су запалили вjечну зубљу слободарства и предали jе нама, како би освиjетлили црногорске путеве jедном опет кад мрак заприjети да ову хиљадугодишњу земљу прогута. Луча антифашизма jе jача од било коjег мрака, а Лазине се више никад више никоме не смиjу поновити. Нека им jе вjечна слава и хвала – поручио jе Баровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:55