Нермин Бећировић / - твитер
12/06/2021 u 11:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бећировић (СД): Распишите изборе, не брукаjте се више

Изгледа да нам ниjедан дан са оваквом “ослободилачком” влашћу не може проћи без скандала, написао је на свом твитер налогу члан Предсjедништва СД ЦГ Нермин Бећировић

Именовање Деjана Вукшића за директора АНБ, без законом прописаног мишљења Скупштине, jош jедна jе у низу незаконитости Владе и њеног предсjедника! Изгледа да нам ниjедан дан са оваквом “ослободилачком” влашћу не може проћи без скандала. Распишите изборе. Не брукаjте се више, написао је на свом твитер налогу члан Предсjедништва СД ЦГ Нермин Бећировић.

Предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић именовао је Дејана Вукшића за директора Агенције за националну безбједност. Вукшић је дипломирани павник, досадашњи вршилац дужности директора Агенције.

На јуче одржаној сједници Одбора за безбједност и одбрану, коју је заказао предсједник Скупштине Алекса Бечић, требало је да се нађе и Кривокапићев предлог именовања Вукшића, међутим није било кворума. Та иницијатива мјесецима је у парламенту.

Сходно Закону о АНБ-у, директора тајне службе именује Влада, на предлог шефа извршне власти. Предлог се доставља парламенту, односно радном тијелу, на давање мишљења. Став Скупштине, међутим, није обавезујући за Владу. Влада је 17. децембра прошле године именовала Вукшића за в.д. директора АНБ-а.

Б.Г.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 21:58