Нермин Бећировић / - фото: Социјалдемократе
01/09/2021 u 11:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бећировић: У просвjети влада хаос

Jедино што jе сигурно, како оцjењуjе, jе да ће се настава обављати у учионицама, гдjе “одржавање дистанце ниjе могуће”

У просвjети, првог дана наставне године, влада хаос. То се може закључити из наjновиjих информациjа да: су огромне гужве испред вртића, да Министарство ниjе на вриjеме успjело да обезбиjеди дезифициjенсе школама, да готово пола године не осигурава наставнике од повреда на раду нити има информациjу о броjу вакцинисаних наставника, а ниjесу чак обавиjестили ни родитеље у вези са тиме како ће тећи наставна година, саопштио jе члан Предсjедништва СД Нермин Бећировић.

Jедино што jе сигурно, како оцjењуjе, jе да ће се настава обављати у учионицама, гдjе “одржавање дистанце ниjе могуће”.

“Тако до данас родитељи предшколаца ниjесу обавиjештени на коjи начин ће, будући да предшколци углавном не носе маске, функционисати рад у групама, те како остављаjу и преузимаjу своjу дjецу, као ни о потврдама да jе диjете спремно за колектив. Слично важи и за родитеље школараца, коjи до последњег трена ниjесу знали чак ни колико траjе час, нити да ли ће им дjеца носити маске. Заправо jедино што су сигурно знали jесте да ће од данас цjеловита одjељења, дакле по 30 дjеце, боравити истовремено у учионицама, што одржавање дистанце чини немогућим”, поручио jе Бећировић.

Према његовим риjечима, jеднако “пажње” од Министарства просвjете добили су и просвjетари, коjи су у читавом процесу организациjе наставе, како каже, углавном игнорисани, коjима се не уплаћуjу осигурања и за коjе се чак ни не зна колико има вакцинисаних.

“Што значи да jе сасвим реално да се jави проблем са одржавањем наставе због евентуално обољелих наставника”, поjасио jе Бећировић.

Како jе навео, све скупа, “одаjе непогрjешив утисак хаоса у просвjети”, коjа jе имала сасвим довољно времена за припрему.

“То што су га потрошили на незаконите смjене директора и потпуно суманута нова постављења неких екстремних поjава на чело школа, руководство Министарства сматра успjехом. А сви други -трагедиjом”, закључио jе Бећировић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 07:46