Бечић / - IGOR SLJIVANCANIN
21/11/2021 u 10:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Бечић честитао Дан Општине Будва: Истински драгуљ Црногорског приморја

У духу Ваше данашње свечаности и прославе, присjетимо се храбрих предака, коjи су први у поробљеноj Европи узели пушку и устали против фашизма 13. jула 1941, а коjи су своj слободарски дух и ратни пут баш на оваj датум три године касниjе крунисали ослобођењем свог града, наводи се у честитки

Предсjедник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић честитао jе 22. новембар – Дан општине Будва, предсjеднику Општине Марку Царевићу, предсjеднику Скупштине Крсту Радовићу и свим грађанкама и грађанима Будве.

- Поводом 22. новембра, Дана Општине Будва, у име Скупштине Црне Горе, али и у своjе лично име, упућуjем искрене честитке Вама и свим грађанкама и грађанима Будве.

Прилика jе да се подсjетимо истакнутих страница историjе истинског драгуља Црногорског приморjа, коjи своjом љепотом обасjава циjели Jадран, као jедно од његових наjстариjих насеља.

У духу Ваше данашње свечаности и прославе, присjетимо се храбрих предака, коjи су први у поробљеноj Европи узели пушку и устали против фашизма 13. jула 1941. године, а коjи су своj слободарски дух и ратни пут баш на оваj датум три године касниjе крунисали ослобођењем свог града. Таj примjер патриотизма, борби за боље и љепше сjутра и ми данас морамо да његуjемо и слиjедимо.

Чуваjући своjе богато културно и историjско насљеђе, у циjелоj Црноj Гори препознато као посебно и истакнуто, а коjе су Вашем граду током дуге историjе оставиле цивилизациjе многих народа, опиjени љепотама ваших брда и вашег мора, Будва jе данас симбол туристичке и културне метрополе. 

Управо су вриjедности Општине Будва нешто што култури и туризму Црне Горе улива посебну наду, jер jе Будва мjесто гдjе се цjелокупно друштвено насљеђе гаjило и унапрjеђивало током вjекова, особито имаjући у виду дjела врхунских књижевника, сликара, градитеља и других вриjедних неимара.

На основу свега реченог, изражавам увjерење да ћемо баштинити европске вриjедности, задржати зацртани курс и остварити све жељене циљеве, а то су у првом реду: мир, стабилност и просперитет Црне Горе - наводи се у честитки.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. jun 2024 10:49