Бечић на састанку / - фото: Скупштина Црне Горе
19/07/2021 u 19:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бечић члановима Интерпарламентарне уније представио Црну Гору

Ова историjска посjета за Црну Гору била jе и одлична промоциjа туристичких потенциjала Боке и циjеле Црне Горе

Након одржаног Шестог пленарног засиjедања Међународног парламента за толеранциjу и мир, коjи jе окупио парламентарце из 36 држава свиjета, предсjедника Глобалног савjета за мир и толеранциjу, предсjедника Интерпарламентарне униjе, предсjедника Конгреса Гватемале, предсjедника Међународног парламента за мир и толеранциjу, и предсjедника Генералне скупштине Глобалног савjета за мир и толеранциjу, предсjедник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић организовао jе обилазак Котора за предсjедника Интерпарламентарне униjе (ИПУ) Дуартеа Пачека, а дан касниjе  и крстарење Бококоторским заливом до Тивта за jедну групу поменутих парламентараца. Jедан мањи броj њих одлучио се за крстарење Скадарским jезером, саопштено је из Скупштине Црне Горе.

Пачеко је похвалио предсjедника Бечића за организациjу цjелокупног догађаjа, нагласивши важност диjалога парламентараца, констатуjући да се управо на таj начин доприноси унапређењу већ потврђених приjатељских односа. Пачеко jе искористио прилику да упути позив Бечићу да посjети Португал.

Како наводе, високу делегациjу jе на улазу у Стари град дочекао предсjедник Општине Котор Владимир Jокић, коjи jе гостима пожелио добродошлицу, уз наду да ће уживати у прелиjепом амбиjенту због ког људи са свих страна свиjета долазе у Котор. На самом почетку, заjедно са предсjедником Скупштине и члановима Кабинета предсjедника, парламентарци су обишли зидине Старог града Котор, Катедралу св. Трипуна, као и Поморски музеj Црне Горе.

Након обиласка културно-историjских споменика, организовано jе крстарење заливом од Котора до Тивта. На крстарењу су парламентарци имали прилику да уживаjу у погледу на Пераст и острва Св. Ђорђе и Госпа од Шкрпjела, као на jединствен споj планина и мора коjи само Бока може да пружи.

Ова историjска посjета за Црну Гору, осим стварања и учвршћивања приjатељских односа са представницима 40-ак држава из циjелог свиjета, била jе и одлична промоциjа туристичких потенциjала Боке и циjеле Црне Горе.

На краjу, предсjедник Скупштине се срдачно поздравио са колегиницама и колегама парламентарцима и захвалио свима њима, уз поруку да ће Црна Гора увиjек бити сигуран партнер Интерпарламентарноj униjи, Глобалном савjету и Међународном парламенту за толеранциjу и мир, као и да су наша врата увиjек отворена за све коjи баштине ове вриjедности, закључено је у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 19:34