Конвенција у Пљевљима / - фото: Демократе
04/06/2022 u 09:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бечић: Демократе улазе у ЕПП, уводе ЦГ у Европску унију

Ми се предати нећемо и не умијемо, а побиједити заједно хоћемо!, поручио је лидер Демократске Црне Горе

Демократска Црна Гора је у Пљевљима, уз присуство великог броја грађана, делегата и чланова, на тргу код спортског центра Ада одржала Другу изборну конвенцију Општинске организације Демократа Пљевља, на којој је изабран други сазив Општинског одбора који броји 155 чланова, а који ће се у наредном четворогодишњем периоду предано борити за интересе свих грађанки и грађана ове деценијама неправедно запостављане општине, саопштено је из партије.

Конвенцији се у свечаном дијелу обратио предсједник Демократа, Алекса Бечић, који је Пљевљанкама и Пљевљацима поручио да упркос свему што су Демократе преживјеле претходних година, упркос насиљу, хапшењима, праћењима, прислушкивању, разним опструкцијама, Демократе су ту да сачувају и одбране оно за шта су се грађани Црне Горе борили, јер су заједно са часним, достојанственим, храбрим и принципијелним људима, и да су испред само побједе.

- Демократска Црна Гора ускоро постаје члан највеће и најмоћније породице партија у Европском парлементу, Европске народне партије. То је велика вијест и за Демократе и за Црну Гору, али и они у нама добијају једну озбиљну, моћну, организовану и кредибилну грађанску, европску и евроатлантску партију, достојну исказаног поштовања које нас је тамо дочекало -  казао је Бечић.

Додао једа Демократе улазе у ЕПП, Демократе ускоро након избора преузимају власт, Демократе уводе Црну Гору у Европску унију!

- Све што сам вам обећао за претходних седам година је остварено! Пратите, памтите и анализирајте! - нагласио је предсједник Демократске Црне Горе.  

Он је грађанима казао да је дужност Демократа не да бране било чију функцију или фотељу, јер за разлику од многих других у политици нису ту да бране џеп или личну слободу, јер смо ми вјечно слободни људи, већ да бране да се никад више у џеп грађана не врати она криминална рука која је деценијама харала грађане Црне Горе, а која је избачена након велике побједе 30. августа.

- Грађани су добили оно што им припада; и бесплатне уџбенике, и веће плате, и дјечије додатке, и веће пензије, и старачке накнаде, и нерадну недјељу, и зато немај случајно да је неком на памет пало да дира ова историјска достигнућа, јер ће га у супротном однијети демократски народни цунами који то дозволити неће! - казао је Бечић, и додао да су ова достигнућа исписана историја, баш као што је историјско достигнуће и извојевана побједа приликом избора независног Тужилачког савјета што је доминантна заслуга Демократа.

Подсјетио је предсједник Демократа окупљене да је тајно праћен од лица које је ЕУРОПОЛ означио као високорангиране чланове Кавачког клана у периоду када је садашњи премијер, а тадашњи координатор свих служби безбједности имао криптовани телефон и СКАЈ апликацију, док је истовремено шеф клана Радоје Звицер просто несметано одшетао из Црне Горе, од када му се губи сваки траг.

- Црна Гора ће у наредном периоду да сазна с ким је данашњи премијер разговарао и о чему путем СКАЈ апликације, као и да ли је било неких занимљивис сусрета и с ким. Биће то занимљиви одговори! Увијек сам тврдио да борбу против криминала могу да изнесу само људи чисти као сунце, јер са криминалом нема договарања, нема шуровања, већ га морате побјеђивати на сваком кораку и циљати директно у главу! - казао је.

Бечић се осврнуо и на ситуацију око формирања локалне власти у Беранама, подсјетивши да су снаге које су противник актуелне парламентарне вечине оствариле збирно убједљиву побједу са деветнаеест мандата напрема шеснаест поражених снага.

- Тада је јасно речено да нема формирања власти са онима који су издали народ. У Никшићу и Мојковцу, иако смо појединачно, сами, имали највише мандата, препустили смо управљање општином због принципа. У Беранама смо сами имали једнако као и широка коалиција ДФ-а, и сматрамо да нама треба да припадне мјесто предсједника општине јер имамо убједљиво најквалитетнијег кандидата, Дамјана Ћулафића. ДФ је то одбио. Онда су се у циљу проналажења рјешења јавили остали субјекти из побједничке већине и предложили будвански модел ротације на функцији предсједника општине на период од двије године, који су колеге из ДФ-а одбиле, иако је то изворно њихов предлог из Будве! Одбијање компромиса буди сумњу, јер се природно надовезује на све оне изјаве да је онај меморандум “чај од нане”, да је Јоковић добар човјек који “неће издати”, да само треба срушити Владу Здравка Кривокапића и да ће све у Црној Гори процвјетати, али била би јаснија и актуелна именовања њихових високих функционера на значајне позиције у овој нелегитимној власти. Али не желим још увијек да вјерујем у то, и зато треба да дамо пар дана да преовлада разум јер се ваљда нико неће поиграти са вољом грађана Берана - казао је Бечић, додавши да се ситуација у Беранама мора поштено ријешити искључиво због Беранаца.

- Ово је само моје пријатељско упозорење да ствари ријешимо на поштен начин ако је интерес грађана свима на првом мјесту. Ако исход буде другачији, мораћемо мало озбиљније да поразговарамо, па да видимо ко је љуљао ону Владу, ко је кумовао, ко је шуровао, ко је помагао, ко је од кога добио налог за тако нешто и ко је шта добио. Али опет вам кажем, волим да дам шансу, и вјерујем да ће разум на крају преовладати -  казао је предсједник Демократа.

Бечић је своје обраћање Пљевљанкама и Пљевљацима закључио да историјски резултати гарантују историјске побједе које тек слиједе, јер ове што су због шачице власти побјегли на пар мјесеци од суда народа чека само још убједљивији пораз.

- Ми се предати нећемо и не умијемо, а побиједити заједно хоћемо! - поручио је лидер Демократске Црне Горе.

Конвенцији су се обратили и предсједник ОО Демократа Пљевља, Милојица Тешовић, извршни директор ЕПЦГ, Никола Ровчанин, предсједник Одбора директора рудника угља, Душан Јањушевић, као и одборник Демократа у Скупштини општине Пљевља, Бојан Крвавац.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 17:55