Алекса Бечић / - Алекса Бечић
30/12/2021 u 13:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бечић: Демокrате ни у једној варијанти нису гласале са ДПС-ом око кадровских рјешења у Влади

Нагласио је да су они већ 16 мјесеци на бранику Владе.

Сада се оптужују ко је гласао за смјену Лепосавића, и оне који су јуче гласали за интерплеацију министара, али имате јасан закључак и оне који  нису гласали ни у једној варијанти са ДПС-ом који се тичу кадровских рјешења у Влади Црне Горе, а то су Демократе, поручио је предсједник парламента Алекса Бечић на конференцији за медије.

- У овом дјелу наш однос је потпуно јасан, надам се да нико неће помислити да крене у прекрајању изборне воље грађана. Вјерујем да нико неће ићи тим путем, а ми ћемо остати на овим принципима на којима јесмо - додао је он.

Нагласио је да су они већ 16 мјесеци на бранику Владе.

- Актуелни премијер није био на нашој листи, него на другој, нисмо бирали владу, нама је тај састав само испоручен. Управо смо ми  пуних 16 мјесеци на бранику Владе и изборне воље грађана свјесни свих недостатака, увијерени у договор и разговор између парламентатне већине. Одговорност је и на Влади и на већини. Рјешење није у прекрајању изборне воље грађана. Рјешење је у томе да држимо палицу коју су нам дали грађани и да она буде у нашим рукама. Зато смо инсистирали на реконструкцији Владе и договор са премијером. Премијер предлаже реконструкцију, а сви други сценерији подразумјевају рушење владе, а онда се палица враћа у руке предсједника државе. Због свега овога смо за реконструкцију - нагласио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 21:51