/ -фото: Демократе
01/09/2022 u 17:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bečić: Dok sam bio na čelu Skupštine proglašena je za otvoreniju u regionu

Ovo je još jedna nezavisna potvrda inkluzivnog rada i transparentnog sistema koji sam za relativno kratko vrijeme mog mandata na čelu Parlamenta uspostavio, tvrdi on

Ponosan sam zbog informacije da je Skupština Crne Gore, isključivo zbog rezultata koje smo moj Kabinet i moja malenkost, zajedno sa zaposlenima u Službi, na čelu sa generalnim sekretarom, uspjeli da isporučimo u 2021. godini, proglašena za najotvoreniju u regionu, sa 85.45 odsto ispunjenih kriterijuma otvorenosti, tvrdi lider Demokrata Aleksa Bečić. 

Bečić je u saopštenju naveo da je upravo upoznat sa ovom informacijom.

- U studiji Centra za demokratsku tradiciju, a u okviru projekta čiji je pokrovitelj Nacionalna zadužbina za demokratiju (NED), na drugom mjestu je Skupština Sjeverne Makedonije sa 71.89%, pa slijedi Parlamentarna Skupština BiH sa 61.22% (Predstavnički dom 61.71%, Dom naroda 60.74%) i Narodna Skupština Republike Srbije sa 51.9% ispunjenih kriterijuma otvorenosti. Kako je i u samoj analizi naznačeno, u pomenutom periodu su “preduzeti neki veoma značajni koraci u podizanju administrativne transparentnosti ove institucije, što se i reflektovalo u ovom rezultatu. Na primjer, otvoren je Parlamentarni TV kanal, uveden je prenos uživo sa sjednica odbora, objavljuju se detaljni podaci o prisustvu poslanika na plenumu i sjednicama odbora, a takođe uveden je i mehanizam e-peticija. Ovo je još jedna nezavisna potvrda inkluzivnog rada i transparentnog sistema koji sam za relativno kratko vrijeme mog mandata na čelu Parlamenta uspostavio, a koji je za posljedicu imao, na ovakav način, od drugih priznate i svima vidljive rezultate. I već sad obećavam da, na kojem god se odgovornom mjestu budem nalazio u budućnosti, trudiću se da radim za opšte dobro i za postizanje ovako mjerljivih rezultata, koji će doprinositi jačanju institucija naše države. Iskreno vjerujem da bi takav pristup svih onih koji pretenduju da obavljaju javne funkcije, a naročito onih koji se već nađu na njima, vrlo brzo uveo Crnu Goru u Evropsku uniju- zaključio ej Bečić. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 04:20