Aleksa Bečić / - DJORDJE CMILJANIC, VLADA
12/04/2024 u 18:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bečić: Izmjene Zakona o PIO nemaju podršku Demokrata

Potpredsjednik Vlade za sektor bezbjednosti i zamjenik premijera Aleksa Bečić saopštio je da Poslanički klub Demokrata ima rezerve prema izmjenama Zakona o PIO i za sada je stav da neće podržati ovaj prijedlog.

- Jedino šef Poslaničkog kluba Demokrata nije stavio potpis na Prijedlog izmjena zakona o Ustavnom sudu koji će biti povučen. Informisan sam da je juče razmatran stav Poslaničkog kluba Demokrata, na osnovu onoga što su analizirali do sada imaju rezerve i prema Prijedlogu izmjena Zakona o PIO i kako stvari stoje sada neće podržati ovaj prijedlog - rekao je Bečić za TV Nova M.

U dva zakona o PIO različite granice za penzionisanje

 Bečić je povodm situacije u Šavniku rekao da je apsurdnost prisutna i u ovom slučaju. Nema informaciju kada bi se mogao desiti sastanak parlamentarnih partija na koji je pozvao šef Poslaničkog kluba PES-a Vasilije Čarapić.

- Želim sreću, nadam se da će ovih dana desiti taj sastanak. Bićemo konstruktivni u ovom procesu, samo da nema opstrukcija i statusa quo. Ovakvo stanje u Šavniku, nakon skoro dvije godine od raspisivanja izbora, je neodrživo - kazao je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 18:57