Бечић / Фото: Лазар Ружић
27/04/2022 u 20:59 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бечић: Мислим да ће убрзо парламентарни избори, нећемо стати, само додајемо гас

Разумијем да се СНП није слагао са Кривокапићем, али требало је смјелости да баците 20 година у воду, казао је лидер Демократа

Бивши предсједник Скупштине и лидер Демократа Алекса Бечић казао је вечерас у интервјуу за Радио-телевизију Херцег Нови да очекује да се у Црној Гори убрзо догоде ванредни парламентарни избори. 

- Ко није уцијењен изабраће изборе. Дритан Абазовић каже да је то губљење времена, а уствари они се плаше суда грађана. Већина грађана сматра да су нови избори најбоље решење. Видјећете на шта ће личити та нелегална Влада под амином ДПС-а. Биће компликација- истакао је Бечић. 

Коментаришући политичку ситуацију у Црној Гори, навео је да је повратак опозиције на власт без избора супротно Уставу.

- Дио побједничке коалиције прави антипарламентарну већину. То је нелегалан процес- сматра Бечић. 

Требало је смјелости СНП-у да баци низ воду 20 година 

СНП је велико изненађење и требало је заиста много смјелости дасе учини оно што је урадила ова партија, казао је Бечић. 

- Моја породица је била у СНП-у. Ти људи који су дуго били у овој партији су били одлучни, храбри и часни. Многи људи неће да се помире са тим и одлазе из одбора. То је прекрајање изборне воље грађана. Разумијем да се нису слагали са Кривокапићем, али требало је смјелости да баците 20 година у воду и да пођете са људима који предводе ДПС данас- закључио је Бечић. 

Говорећи о сјутрашњој сједници на Цетињу, најавио је да ће Демократе тужити све акте који проистичу из тог нелегалног окупљања.

- Нећемо стати само ћемо појачати гас- поручио је Бечић.

На питање како коментарише оставку Страхиње Булајића додао је да је са њим имали коректну сарадњу, али да је био изненађен његовом оставком.

- Више пута сам бранио његову позицију откад је преузео дужност предсједника Скупштине Црне Горе- навео је Бечић. 

О случају Весне Меденице: Ово је застрашујуће

Говорећи о случају Весне Меденице, Бечић је казао да је, ако је све истина што се може прочитати у медијима, све доказ да Црна Гора не може да иде напријед јер је спрега надлежних институција и организованог криминала била велика.

- Све говори о степену моралне деградације, ово је застрашујуће- оцијенио је Бечић. 

Поручио је да су Демократе хтјеле грађанима да покажу у ком правцу иду СНП и УРА.

- Све се десило супротно од онога што су најавили. Вријеме је мајсторско решето и видјеће се ко је истински и храбро био на бранику изборне воље. Ја сам се лично увијек залагао за политичку, а не експертску владу. Једна од грешака је направљена у септембру кад је Дритан Абазовић скупљао потписе за Здравка Кривокапића. Тад смо ушли у зону политичке кризе. Могао се наћи много бољи баланс- сматра Бечић. 

Казао је да је мандатар Абазовић грађане убјеђивао да се ДПС не враћа.

- Сад видимо да то није тако. Овако се не мири Црна Гора и овако се вара и дестабилизује. Он је признао да ће ДПС имати мјеста по дубини. Он је причао да су лопови и криминалци. Мири ли се тако Црна Гора? За њих је тврдио да су творци криминала. То је јефтина демагогија, а прича од 49 посланика је била трик. Једина визија им је функција и фотеље- закључио је Бечић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 14:18