Aleksa Bečić / - ALEKSA BEčIć
05/07/2022 u 14:02 h
Ana GajevićAna Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bečić: Ne priznajem nikom da je veći Crnogorac od mene, govorim srpskim jezikom i kršten sam u MCP

On je istakao da je Mitropolija dio Srpske pravoslavne crkve, ali da mu je potkošulja bliža od košulje.

Poslanik Demokrata Aleksa Bečić je na sjednici, tokom rasprave sa ministrom poljoprivrede Vladimirom Jokovićem, da govori srpskim jezikom, da je veći Crnogorac od mnogih, da je kršten u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj SPC, ali da zbog toga ne mora niko da ga glasa.

Bečić je poručio da je uvijek branio građansku Crnu Goru.

- Ja sam na pitanje Dnevnih novina rekao da se svežu jedna za drugom i trobojka i državna zastava. Ja znam ko sam i šta sam. Prije svega sam slobodan čovjek i to je moje najveće bogatstvo. Ja sam mogao da se unovčim za neke pozicije bolje, ali nisam,. Ne priznajem nikom da je veći Crnogorac od mene jer nisam nikom ništa ukrao, niti loše uradio. Ježim se od profesionalnih Crnogoraca i Srba koji su se bogatili jer su navodno bili degradirani i poniženi - naveo je Bečić.

On je naglasio i da govori srpskim jezikom.

- U OŠ "Sutjeska" i Srednjoj ekonomskoj školi "Mirko Vešović" učio sam srpski jezik i tim jezikom govorim. Degradirale su nas podjele. Došli smo do toga da četvoro djece govore četiri različita jezika, ali dođu kod majke da uzmu od penzije. Ja sam kršten još u komunističko vrijeme. Kršten sam ovdje u Mitrppoliji crnogorsko primorskoj, kao i moji roditelji - dodao je on.

Bečić je istakao da je Mitropolija dio Srpske pravoslavne crkve, ali da mu je potkošulja bliža od košulje.

- Meni je bliža potkošulja od košulje, a štitiću sve interese Mitropolije. Kad je trebalo stati iza crkve, iza braće Bošnjaka bio sam tu. Nemojte zbog ovoga niko da glasa ni Aleksu Bečića ni bilo koga na osnovu toga ko se tako osjeća. Okupili smo se u ovoj partiji jer može biti Crna Gora u malom u jednoj stranci. Najponosniji sam jer ni jedan čovjek iz partije nije izdao svoje birače i što svakog možemo pogledati u oči - rekao je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 09:05