Aleksa Bečić / - VLADA
03/12/2023 u 10:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bečić: Neka vaše učešće u popisu bude odraz ljubavi prema našoj domovini i njenim vrijednostima

Popisivačima želim snagu i predanost u ovom izuzetno važnom zadatku. Naša Crna Gora, zemlja bogate istorije i bogatih mogućnosti, zaslužuje da se za nju borimo najbolje što možemo, naveo je on

Danas stojimo pred jednim od najvažnijih zadataka u u posljednjih deset godina - popisom stanovništva, saopštio je potpredsjednik Vlade Crne Gore za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Aleksa Bečić.

- Ovaj proces nije samo statistička formalnost, već temelj na kojem gradimo našu nacionalnu sudbinu. To je čin patriotske dužnosti, jednako bitan kao i bilo koji drugi aspekt našeg državništva. Svaki deset godina, u skladu s najstrožim standardima EU i Evropske Komisije, pozvani smo da učestvujemo u ovom procesu. Ovo je prilika da se naš glas čuje, da se naše potrebe razumiju i da se naša budućnost oblikuje. Prikupljeni podaci će biti temelj za kreiranje politika koje će unaprijediti naš život, planirati resurse i obezbijediti bolju budućnost za sve nas, naveo je Bečić.

Poručio je građanima da njihovo učešće u popisu bude odraz ljubavi prema našoj domovini i njenim vrijednostima.  

- Popisivačima želim snagu i predanost u ovom izuzetno važnom zadatku. Naša Crna Gora, zemlja bogate istorije i bogatih mogućnosti, zaslužuje da se za nju borimo najbolje što možemo. Ujedinimo se u ovom procesu, jer kao što je Crna Gora bila i ostala naš dom, tako i mi moramo biti njen čvrsti stub. Budite ponosni, budite hrabri, i neka svaka popisnnica bude snažan odjek našeg zajedničkog truda za bolju budućnost Crne Gore, zaključio je Bečić.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. mart 2024 18:48