Алекса Бечић / - фото: Скупштина ЦГ
28/01/2022 u 15:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бечић: Обећао сам да ћемо се издићи из подјела које нам је наметнуо бивши режим

Нарочито сам радостан што ће у изазовним временима пандемиjе, плодове нашег рада кроз увећање зарада од 35% у просjеку, убирати здравствени радници Црне Горе, казао је Бечић

- Данас jе историjски дан за Црну Гору. Као предсjедник 27. сазива Скупштине ЦГ, поносан сам што ће грађани осjетити бенефите децембарске сjеднице кроз значаjно увећање плата, тако да ће просjечна зарада порасти за око 25%. Нарочито сам радостан што ће у изазовним временима пандемиjе, плодове нашег рада кроз увећање зарада од 35% у просjеку, убирати здравствени радници Црне Горе, коjима и овим путем захваљуjем на пожртвованом раду - поручио је предсједник Скупштине Алекса Бечић на свом твитер налогу. 

Како је истакао, обећао је да ћемо се издићи из подjела коjе нам jе наметнуо бивши режим и преселити се на терен економског опоравка.

- За само 16 мjесеци успjели смо да  повећамо минималну зараду са 250 на 450 еура, просjечну зараду са 530 на 700 еура, минималну пензиjу са 147 на 200 еура, старачке накнаде са 100 на 140 еура. Омогућили смо бесплатне уџбенике за све основце у Црноj Гори, увели дjечиjе додатке за сву дjецу до 18 година, омогућили исплату отпремнина у износу од 12.000 еура бившим запосленима у сектору рударске и металске индустриjе, вратили накнаде маjкама са троjе или више дjеце и броjна друга достигнућа - написао jе предсjедник Скупштине на свом Твитер налогу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 02:00