/ фото: Игор Шљиванчанин
15/06/2021 u 14:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бечић отворио састанак Парламентарног одбора ЦЕИ ПД

У нашем фокусу је промоција државе као безбједне дестинације и оспособљавање свих капацитета у циљу обезбјеђивања сигурног боравка туристима из свих крајева свијета, казао је Бечић

Предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић отворио је данас састанак Парламентарног одбора Парламентарне димензије Централноевропске иницијативе. Састанак је посвећен посвећен теми "Промоција једнакости у здравственој заштити и механизми солидарности у здравству".

Истичући значај тематике овог састанка, предсједник Скупштине осврнуо се на тренутну епидемиолошку ситуацију у Црној Гори и казао да смо "један од најпозитивнијих примјера у Европи, да имамо свега пар стотина заражених и да процес масовне вакцинације који је почео 4. маја даје позитивне и охрабрујуће резултате у сусрет предстојећој туристичкој сезони".

image
фото: Игор Шљиванчанин

У том контексту, предсједник Бечић је закључио да је "у нашем фокусу промоција државе као безбједне дестинације и оспособљавање свих капацитета у циљу обезбјеђивања сигурног боравка туристима из свих крајева свијета".

- У нашем фокусу је промоција државе као безбједне дестинације и оспособљавање свих капацитета у циљу обезбјеђивања сигурног боравка туристима из свих крајева свијета. Пандемија је, са друге стране, показала и значај сарадње, међусобне подршке, солидарности и уопште мултилатерализма у пружању успјешног одговора на глобалну пријетњу каква је ковид-19. Сигуран сам да ће данашња дискусија и размјена мишљења представљати значајан прилог свему оном што чини парламентарну дипломатију и аспект међународне парламентарне сарадње, те вам желим успјешну и продуктивну дебату. На крају, радујем се предстојећем засиједању Парламентарне скупштине најстарије регионалне иницијативе на просторима Централне и Југоисточне Европе и прилици да вас угостимо у Црној Гори- навео је Бечић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:05