Aleksa Bečić / - DEMOKRATE
29/03/2023 u 20:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bečić: Pobijedićemo mafiju, nikada više ne smijemo dozvoliti da bilo ko bude jači od države

Zamislite institucionalni slom jedne zemlje u kojoj su najviši rukovodici sudstva, tužilaštva, bezbjednosnog sektora i drugih djelova sistema po riječima nadležnih zapravo bili kuriri i sluge mafije, kazao je lider Demokrata

Krajem avgusta 2021. godine kao predsjednik Skupštine javno sam aktuelizovao slučaj skidanja zabrane ulaska u CG Belivuku i Miljkoviću, pitajući ko im je to omogućio, ko ih je ugostio, sa kim su se družili i kako to da nas je tada visoki zvaničnik MUP-a Zoran Lazović javno ubjeđivao da pomenuta dvojica nijesu opasnost po građane Crne Gore niti neprijatelji Crne Gore, a SDT kasnije utvrdio da su mjesecima prije toga upravo usred Crne Gore realizovali gnusne zločine nalik onima u Srbiji, saopštio je lider Demokrata Aleksa Bečić.

"Krajem septembra 2021. godine, odnosno mjesec dana nakon što sam aktuelizovao pomenuti slučaj pri povratku iz zvanične posjete Slovenije avion Vlade CG u kom sam se nalazio je prilikom slijetanja doživio u svjetskim okvirima rijetko zabilježen incident gdje je umalo izbjegnuta tragedija.

Polovinom oktobra 2021. godine, odnosno dvadesetak dana nakon tog događaja su tadašnji pripadnici MUP-a, a sada vidimo po podacima domaćih i međunarodnih institucija zapravo visokorangirani članovi kavačkog klana na čelu sa Ljubom Milovićem uhvaćeni u akciji mog tajnog praćenja kada sam putovao magistralnim putem ka Cetinju o čemu postoji zvanična službena policijska zabilješka o kojoj je javnost upoznata", naveo je Bečić na Fejsbuku.

Prema njegovim riječima, to je zanimljiva hronologija.

"Da ne govorim o vremenu naše opozicione borbe i golgote koju smo prošli, a na na koju me dijelom podsjetilo i današnje prisustvo u svojstvu oštećenog suđenju bivšem direktoru ANB-a Peruničiću zbog tajnog praćenja mene, mojih saradnika i jednog broja opozcionih lidera i nezavisnih novinara u susret izborima 2020. godine i velikoj pobjedi koju smo ostvarili. Zamislite institucionalni slom jedne zemlje u kojoj su najviši rukovodici sudstva, tužilaštva, bezbjednosnog sektora i drugih djelova sistema po riječima nadležnih zapravo bili kuriri i sluge mafije.

Da slobodu sačuvamo, da institucije ojačamo, da mafiju pobijedimo. Da je pobijedimo tako moćno da se nikada više ne može povratiti, jer nikada više ne smijemo dozvoliti da bilo ko bude jači od države. To je jedini garant vječnosti Crne Gore. Zato ćemo pobijediti mafiju", poručio je Bečić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 05:25