Aleksa Bečić / - DEMOKRATE
20/05/2023 u 17:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bečić povodom Dana nezavisnosti: Članstvo u EU je san mnogih generacija koji ćemo sigurno ostvariti

Sedamnaest godina za redom ovaj državni praznik proslavlja sve više građana Crne Gore, bez obzira na ideološka, vjerska, politička i nacionalna uvjerenja. Crna Gora će nastaviti da bude značajan faktor regionalne stabilnosti, naveo je lider Demokrata

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, ujedno i nosilac pobjedničke liste "HRABRO se broji !" na predstojećim parlamentarnim izborima, čestitao je 21. maj, Dan nezavisnosti Crne Gore.

- Sedamnaest godina za redom ovaj državni praznik proslavlja sve više građana Crne Gore, bez obzira na ideološka, vjerska, politička i nacionalna uvjerenja. Crna Gora će nastaviti da bude značajan faktor regionalne stabilnosti, a članstvo u EU je san mnogih generacija koji ćemo sigurno ostvariti, naveo je on.

Istakao je da će Crna Gora uskoro dobiti novu Vladu koja će biti posvećena korijenitim društvenim promjenama, a pogotovo borbi protiv kriminala i korupcije "koji su ostali kao zaostavština trodecenijskog režima".

-  Multietnička zajednica za primjer zemljama u okruženju, uskoro će dobiti i novu Vladu koja će biti posvećena demokratskom i institucionalnom osnaživanju, unaprijeđenju ljudskih prava i sloboda, po evropskim standardima, kao i borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Sa dobrim rezultatima Crna Gora ne smije da stane da broji i upravo zahvaljujući hrabrim odlukama za nekom boljom Crnom Gorom, već brojimo veće plate i penzije, naknade za novorođenčad, dječije dodatke za svu djecu, besplatne udžbenike za sve osnovce, naknade majkama, otpremnine radnicima i naša je dužnost prema građanima da tu ne zastanemo, naveo je Bečić.

U svojoj čestitki lider Demokratske Crne Gore je napomenuo da je obaveza svih nas da učestvujemo u stvaranju i očuvanju kvalitetne budućnosti zemlje koju ostavljamo svojim potomcima:

- Naše različitosti ne treba da budu prepreka u kreiranju zdrave i savremene Crne Gore, već upravo te različitosti predstavljaju naše najveće bogatstvo. Izgradnjom nezavisnih i profesionalnih institucija, ekonomski i politički jačamo svoje građane i time stvaramo obavezu svih nas, da našim nasljednicima ostavimo zemlju za primjer, dodao je on.

Kako je zaključio: "Takođe, kreiraćemo čvrste temelje i preduslove za dalji razvoj naše domovine, koji će pratiti savremene evropske i svjetske trendove, a koji će između ostalog u fokusu svoga postojanja imati smanjenje stope kriminala i korupcije u našem društvu. Osjećanja i emocije koje gajimo danas i poštovanje prema istoriji i tradiciji neka budu dobra motivacija da se odgovorno nosimo sa svim izazovima pred nama. U to ime, svim našim sugrađanima čestitam 21. maj. Živjela Crna Gora!"

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 22:38