Bečić u posjeti Rožajama / - FOTO: DEMOKRATE
03/10/2022 u 21:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bečić: Predstojeći izbori su bastion osvojene slobode od 30. avgusta

Kalač je upoznao prisutne sa trenutnom ekonomskom situacijom u Rožajama i konstatovao da je od 2400 zaposlenih, svega dvesta radno angažovano u oblasti privrede

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić i potpredsjednik i koordinator za Rožaje Albin Ćeman posjetili su juče Rožaje i tom prilikom se sastali sa nosiocem liste ,,Aleksa Bečić – Idemo ljudi – Demokrate”, profesorom Safetom Kalačem

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u državi, predsjednik Bečić je ukazao na važnost predstojećih lokalnih izbora, te ocijenio da će ishod glasanja na lokalnom nivou, i to najprije ostvareni rezultati u glavnom gradu značajno uticati na prestruktuiranje snaga na političkoj sceni.

- Predstojeći izbori u četrnaest crnogorskih opština bastion osvojene slobode i izborne volje od 30. avgusta, te da je obaveza svakog pojedinca da ličnim aktivizmom i korišćenjem biračkog prava onemogući eventualni povratak retrogradnih ideja oličenih u politici DPS –a - naglasio je Bečić.

Nosilac liste Safet Kalač je upoznao prisutne sa trenutnom ekonomskom situacijom u Rožajama i ocjenjujući da je poražavajuća, konstatovao da je od 2400 zaposlenih, svega dvesta radno angažovano u oblasti privrede.

On je ukazao na zabrinjavajuće podatke da Rožaje danas evidentira preko 5000 nezaposlenih i oko pet i po hiljada korisnika socijalne pomoći.

Kalač je podsjetio na važnost seta socijalnih zakona koji su donijeti na inicijativu Demokrata.

- Da je građanima Rožaja jasno, da bi život u ovom gradu bio znatno lošiji da nije bilo ovih zakonskih rješenja kojima su obezbijeđeni dječiji dodaci, besplatni udžbenici, veće plate i penzije i veće staračke naknade - naveo je Kalač.

Ćeman je konstatujući da Demokrate u Rožajama iz dana u dan imaju sve veći broj pristalica, još jednom apostrofirao važnost predstojećih lokalnih izbora.

Sagovornici su se saglasili da je izvjesno da će očekivani izborni rezultat garantovati parlamentarni status Demokratskoj Crnoj Gori u ovoj sjevernoj opštini.

Nakon sastanka, prisutni su na čelu sa predsjednikom Bečićem prošetali gradskim trgom, gdje su ih dočekali građani Rožaja. Tom prilikom razgovarano je o brojnim problemima sa kojima se stanovnici grada pod Hajlom svakodnevno susrijeću i mogućim rješenjima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 13:14