/ Фото: IGOR SLJIVANCANIN
04/12/2021 u 09:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бечић са посланицима Словачке: Европски пут нема алтернативу

Сарадња парламената Црне Горе и Словеније на високом нивоу, тврди предсједник Скупштине

Предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић састао се са делегацијом шефова клубова посланика Државног збора, на чијем челу је Данијел Kривец, представник посланичке групе Словеначке демократске странке у Државном збору. 

Истичући да су до сада реализоване двије билатералне посјете, као и сусрети на мултилатералним форматима, Бечић је нагласио да је сарадња парламената Црне Горе и Словеније на високом нивоу, те са задовољством истакао да простора и начина за садржајнију сарадању има и то управо кроз бројна радна тијела, истичући Групу пријатељства са Црном Гором као и Женски клуб.

Наводећи да двије земље имају заједничку историју, али и заједничку будућност, Бечић је захвалио Словенији на свесрдној помоћи коју је пружила и пружа Црној Гори на путу приступања Европској унији.

- Од како сам дошао на функцију прву сарадњу успоставио сам управо са Државним збором Словеније. Словенија је та која је пружила и пружа помоћ Црној Гори на путу ка Европској унији, питање од изнимног значаја за грађане Црне Горе јер ови путеви немају алтернативу - казао је он. 

Он је истакао да је Скупштина Црне Горе у последњих 14 мјесеци значајно унаприједила транспарентност рада, потпуно се отворивши према грађанима, али и свеукупно појачала своју законодавну и надзорну улогу.

- Кроз конкретна рјешења, јако пуно постигнуто у циљу јачања родне равноправности, унапређења положаја мањинских партија, побољшања услова рада уз имплементацију еколошких политика као један од главних циљева Парламента- закључио је Бечић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 13:42