/ - Алекса Бечић
30/11/2021 u 10:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бечић: У скупштинској процедури 47 предлога закона посланика

У процедури се налазе и 43 предлога закона које је поднијела Влада, од чега су седам ратификације, 21 измјена или допуна закона, а 15 нових законских пројеката

У скупштинској процедури тренутно се налази 47 предлога закона које су поднијели посланици, од чега се у 40 случајева ради о измјенама или допунама закона, а у седам случајева о новим законским пројектима. У процедури се налазе и 43 предлога закона које је поднијела Влада, од чега су седам ратификације, 21 измјена или допуна закона, а 15 нових законских пројеката. 

- За анализу статистике и претходно изнијетог важно је имати на уму чињеницу да статус предлога закона има и промјена  или допуна само једног члана или слична ситна интервенција на постојеће законско рјешење, као и чињеница да посланици врло често предлажу велики број предлога закона, што је била пракса и у ранијим сазивима. Примјера ради, сличну ситуацију имали смо и на крају прошлог мандата Скупштине и Владе. Тако је на крају мандата претходне Владе и Скупштине остало у скупштинској процедури чак 76 предлога закона Владе и посланика које Скупштина није успјела да размотри, од чега се око 40 одсто предлога закона који  нијесу размотрени односило на предлоге закона које је поднијела Влада Црне Горе- саопштио је предсједник Скупштине Алекса Бечић.

Велики дио предлога закона који су у процедури разматраћемо на наредној сједници која ће, како сам најавио, започети у периоду између 10. и 15. децембра.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 04:10