Алекса Бечић и Игор Зорчич / - фото: И.Шљиванчанин, Бечићев Кабинет
19/06/2021 u 21:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бечић угостио делегациjу Словениjе на радноj вечери

Посебна пажња посвећена jе сегменту транспарентности законодавних органа, а разговарали су и о унапређењу и jачању парламентарних служби

Предсjедник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић уприличио jе радну вечеру у част делегациjе Државног збора Словениjе, коjу jе током дводневне посjете Црноj Гори предводио предсjедник Игор Зорчич.

Како jе саопштено из кабинета предсjедника Скупштине, Бечић и Зорчич су током вечере размиjенили билатерална искуства у погледу функционисања парламента током пандемиjе Цовид 19.

“Посебна пажња посвећена jе сегменту транспарентности законодавних органа, а разговарали су и о унапређењу и jачању парламентарних служби”, наводи се у саопштењу из Бечићевог кабинета.

Посланик Миодраг Лекић, предсjедник Одбора за међународне односе и исељенике, подсjетио jе да припада генерациjи коjа jе у школи скоро jеднако учила напамет стихове Прешерновог “Сонетаног Виjенца” и Његошевог “Горског Виjенца”, што jе, како jе рекао, за увод у приjатељске разговоре довољно.

Вечери jе присуствовао министар финансиjа и социjалног старања Милоjко Спаjић коjи jе истакао задовољство због усваjања наjбољег буџета у историjи у околностима пада БДП-а и разних других потешкоћа. Он jе позвао све грађане Словениjе да посjете Црну Гору и упознаjу се са њеним природним љепотама и богатствима.

Вечери су присуствовали и генерални секретар Скупштине Александар Кларић, као и савjетници предсjедника Скупштине Душко Стjеповић, Вук Jанковић, Сандра Радевић и Никола Продановић.

Делегациjу Словениjе чинили су и амбасадор Словениjе у Црноj Гори Грегор Прескер, потпредсjедник Групе приjатељства са Црном Гором Томаж Лисец, потпредсjедник Одбора за питања Европске Униjе и члан групе приjатељства са Црном Гором Ник Пребил, генерална секретарка Државног збора Уршула Зоре Тавчар, шефица Кабинета предсjедника ДЗ Моника Шулигоj, секретарка у Одсjеку ДЗ за међународне односе, протокол и превођење Сташа Коби Шмид и савjетник у протоколу Словениjе Неjц Хочевар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 16:36