Алекса Бечић
01/07/2021 u 13:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бечић упутио позив на дијалог 7. јула: Очекујем да смо спремни да поднесемо политичку жртву зарад вишег циља

Убрзање европског пута Црне Горе, као кључног спољнополитичког циља, око којег постоји политички консензус у нашем друштву, али и огромна подршка грађана, која је у посљедњим мјесецима у узлазној путањи, јесте наша заједничка обавеза, навео је он

Предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић упутио је позив свим предсједницима парламентарних политичких партија да 7. јула у Скупштини Црне Горе отпочну дијалог с циљем рјешавања отворених питања, која су значајна за убрзање европског пута Црне Горе, саопштено је из Скупштине.Позив је упућен предсједницима свих парламентарних политичких партија (и власти и опозиције).

Позив Бечића преносимо у цјелости:

“Поштовани,

Убрзање европског пута Црне Горе, као кључног спољнополитичког циља, око којег постоји политички консензус у нашем друштву, али и огромна подршка грађана, која је у посљедњим мјесецима у узлазној путањи, јесте наша заједничка обавеза.

На том путу, наши европски партнери имају велика очекивања од овог сазива црногорског парламента, односно од парламентарних политичких субјеката власти и опозиције. Наиме, већ дужи низ година Црна Гора не успијева да реформише изборно законодавство, деблокира в.д. стање у области правосуђа и ријеши проблем континуираних изборних процеса на локалном нивоу, који паралишу врло често систем у цјелини.

Управо за рјешавање многих од ових питања је потребна двотрећинска, односно тропетинска већина у Скупштини Црне Горе. Самим тим, све претходно намеће потребу да започнемо дијалог о предметним питањима. Да су ови процеси лаки и једноставни, вјероватно би били још раније успјешно окончани. Међутим, дијалог је једини пут до рјешења, а без вођења дијалога смо сасвим сигурно осуђени на неуспјех.

Очекујући да смо сви спремни да поднесемо политичку жртву зарад вишег циља, вјерујући да су европске интеграције изнад интереса било ког појединца и политичке партије, користим ову прилику да Вас позовем на први састанак парламентарне већине и опозиције, који ће се одржати у Бијелом салону Скупштине Црне Горе, у сриједу, 7. јула, са почетком у 13 часова."

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:00