Бечић / -DEMOKRATE
02/01/2022 u 15:44 h
Suzana RadevićSuzana Radević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бечић задовољан достигнућима актуелног сазива парламента: Тужилачки савјет да служи грађанима

Миран краj 2021, што ниjе био случаj са 2019. и 2020, охрабруjе да ћемо следеће године наставити тим путем и да ћемо имати конструктиван диjалог са опозициjом да дођемо до консензуса око питања за коjе jе потребна двотрећинска и тропетинска већина, навео jе пресједник Скупштине

Увjерен сам и убиjеђен да смо дошли до jедног независног, професионалног, самосталог и непристрасног Тужилачког савjета, коjи ће служити искључиво Црноj Гори и црногорским грађанима, а не ниједној партији, криминалном клану или неком центру моћи, поручио је шеф црногорског парламента Алекса Бечић. Он је, представљаjући резултате Скупштине, казао да jе задовољан достигнућима актуелног сазива Скупштине, посебно у условима високе поларизациjе, тензиjа и боjкота опозициjе.

– Миран краj 2021, што ниjе био случаj са 2019. и 2020, охрабруjе да ћемо следеће године наставити тим путем и да ћемо имати конструктиван диjалог са опозициjом да дођемо до консензуса око питања за коjе jе потребна двотрећинска и тропетинска већина – навео jе Бечић.

Поручио је и да је маратонска сjедница 29. децембра много добра дониjела грађанима Црне Горе и показала да посланици могу бити уjедињени око важних тема. Казао је и да нема информациjа о новим инициjативама за изгласавање неповjерења Влади, те нагласио да ниjе реализовано много тога што jе тврдила опозициjа.

– Не бих посебно анализирао таj сегмет, она може да дjелуjе и подноси инициjативе, али више пута се потврдило да оно што су наjављивали ниjе било тако. Што се тиче диjалога власти и опозициjе, трудићу се да га наставимо, јер сада је већ јасно шта су све отворена питања, и имамо доста тема за разговор – казао jе Бечић.

На питање какав jе однос Демократа према Меморандуму о сарадњи диjела власти и мањинских партиjа, казао jе да меморандум не даjе одговор на врло jедноставно питање: да ли се искљцчуjе било каква могућност сарадње са ДПС-ом.

– Одговори на то питање су доста неjасни, што ствара зебњу када jе у питању изборна воља грађана. На ово су се надовезали и интервjу функционера, предсjедника државе... Други дио неjасноћа jе што онаj споразум из септембра прошле године на 20 пута jачи начин штити европски и еуроатлантски пут Црне Горе – казао jе Бечић. Додао jе и да што се тиче Владе, Демократе су гласали против интерпелациjа за сва три министра.

– Посланици Демократа су међу онима коjи ни у jедноj вариjанти ниjесу гласали са ДПС-ом. Наш однос jе jасан. Надам се да нико неће ни помислити да иде у прекраjање изборне воље грађана, да нико ово неће рjешавати прекраjањем изборне воље грађана, то би био увод у дестабилизациjу друштвено-политичких прилика. Вjеруjем да нико тим путем неће ићи, а ми ћемо остати на принципима на коjима jесмо – закључио jе Бечић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 19:49