Aleksa Bečić sa Arijanom Žerkom Hodžom / gov.me
01/12/2023 u 17:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bečić-Žerka Hodža: Za borbu protiv kriminalnih struktura potrebni su časni, hrabri i vrijedni pojedinci

Žerka Hodža je posebno istakla neophodnost saradnje na polju bezbjednosti, uzimajući u obzir zajedničke granice i potrebu za zajedničkim djelovanjem u suprotstavljanju organizovanom kriminalu

Zamjenik premijera i potpredsjednik Vlade Crne Gore za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Aleksa Bečić susreo se danas sa ambasadorkom Kosova Arijanom Žerkom Hodžom

Tokom susreta, ambasadorka je naglasila istorijske, političke i međuljudske veze samih građana koje povezuju Crnu Goru i Kosovo, i izrazila zahvalnost našoj zemlji za podršku brojnim integracionim i reformskim procesima. 

- Uspjeh Crne Gore na evropskom putu donijeće korist Kosovu i cijelom Zapadnom Balkanu, ne samo na nivou razmjene iskustava, već i zato što će Crna Gora sa te pozicije lakše moći da pomogne svojim susjedima - konstatovala je ambasadorka.

Žerka Hodža je posebno istakla neophodnost saradnje na polju bezbjednosti, uzimajući u obzir zajedničke granice i potrebu za zajedničkim djelovanjem u suprotstavljanju organizovanom kriminalu. 

Bečić je potvrdio stoprocentno opredjeljenje Crne Gore za proevropski i prozapadni kurs, naglašavajući važnost jačanja saradnje sa susjednim zemljama.

- Od međusobne saradnje zemalja Zapadnog Balkana, dobrih odnosa, ekonomske, političke, pomoći u integracionim procesima i drugih oblika saradnje, svi zajedno imamo koristi, od drugačijih pristupa postoji samo šteta, tako da je formula vrlo jednostavna i put saradnje, dijaloga i dogovora nema alternativu - naglasio je zamjenik premijera Bečić.

Njegovo uvjerenje da bi ulazak Crne Gore u evropsku porodicu država donio značajnu korist ne samo našem društvu, već i cjelokupnom Zapadnom Balkanu, ogleda se u činjenici da je zajednički prosperitet ključ za uspješnu budućnost. 

U kontekstu bezbjednosnog sektora, Bečić je naglasio važnost hrabrih pojedinaca, časnih i vrijednih koji su spremni na beskompromisnu borbu protiv kriminalnih struktura kako bi država pobijedila, a državne instituicje se očistile od tih pošasti. 

Osim toga, zamjenik premijera se osvrnuo na uspješno riješeno pitanje predstojećeg popisa uz obezbjeđivanje najvećih kontrolnih mehenizama u istoriji Crne Gore, ističući važnost jačanja demokratskih kapaciteta i transparentnosti crnogorske vlasti. 

- Kada imamo izgrađene i ojačane institucije i kada o vladavini prava govorimo pod imperativom, stvaramo ambijent u kom se kriminalne grupe ne mogu snalaziti i postižemo vidljive rezultate, čime dajemo doprinos stabilnosti i sigurnosti što je, duboko sam uvjeren, u interesu svih - zaključio je Bečić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 18:57