/ Foto: SRDJAN BOLJEVIC
15/08/2022 u 21:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bečićeve Demokrate: Abazoviću, podnesi ostavku, dosta je jeftinih trikova

Kakvu god odluku da donese Predsjedništvo Demokratske Crne Gore u odnosu na 19. avgust, mi nismo DPS igrači, poručuju Demokrate

Demokrate, na čelu sa Aleksom Bečićem, poručili su premijeru Dritanu Abazoviću da treba da podnese ostavku.

Abazović: Ranko se mnogo bavi identitetskim temama

Prvo, smatraju Demokrate, Abazović očito i dalje, kako kažu, nije svjestan da su mu propali koncepti obje Vlade “u kojima je sa tri poslanika imao najveći dio vlasti, da mu ne vjeruje 90 odsto Parlamenta, te da mu riječ nema nikakvu političku težinu”.

- Abazović kaže da je neodgovorno omogućiti da mandat daje Đukanović, a prethodno je Đukanović dao i mandat, ali i glas svih poslanika DPS-a upravo Abazoviću. I ne samo to, Abazoviću je dao mandat na riječ Abazovića, i to bez ijednog, a kamoli potpisa 41 poslanika. Dotle ide povjerenje na relaciji DPS – Abazović. Dosta je jeftinih trikova i varanja naroda i države na sedmičnom nivou- navode Demorkate.

Poručili su da "u prevarantske modele i koalicije u kakve je Abazović ulazio, oni neće, ma kakvu god odluku da donese Predsjedništvo Demokratske Crne Gore u odnosu na 19. avgust".

- Mi za razliku od Vas nijesmo DPS igrači, nijesmo ni mali, ni veliki DPS-ovci, mi smo poslanici koje su birali birači koji su pobijedili 30. avgusta. Mi njih predstavljamo i u ime njih govorimo, tako da smo obavezani narodnom odlukom da branimo narodnu pobjedu- dodaju Demokrate u saopštenju. 

Ističu da će o  inicijativi za izglasavanje nepovjerenja “DPS-URA-SNP Vladi” čija su, kažu, najtvrđa opozicija, vrlo brzo odlučiti.

- Mi na stolu za odlučivanje naših organa imamo samo inicijativu za izglasavanje nepovjerenja DPS-URA-SNP Vladi čija smo najtvrđa opozicija od prvog dana i o njoj ćemo vrlo brzo odlučiti. Ako se u međuvremenu pojavi i neka druga pisana inicijativa, koju je Abazović usaglasio sa najmanje 32 poslanika, kao ozbiljan subjekt, koji ima devet poslanika, razmotrićemo i nju- zaključuju Demokrate.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 04:24