Бечић, Белхаж / - IGOR SLJIVANCANIN
22/01/2022 u 10:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Белхаж Бечићу: Честитам на напретку коjи jе Црна Гора направила у интеграционом процесу

Основу за jачање сарадње у области туризма представља и Споразум Влада из 2017. године, на чиjоj суштинскоj имплементациjи треба радити - оциjенио jе Бечић.

Предсjедник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић састао се са Амбасадором Краљевине Мароко, са Њ.Е. Мухамедом Амином Белхажом.

Изразивши задовољство поводом сусрета са амбасадором Белхажом, представником државе са коjом Црна Гора у континуитету његуjе односе у духу приjатељства и разумиjевања, предсjедник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић оциjенио jе да су двиjе државе у претходних неколико година продубиле међудржавне везе, те указао на значаj у реализациjи обострано важних проjеката, попут учешћа мароканских дипломата у раду Љетње школе „Гавро Вуковић“.

- Желимо да jачамо сарадњу са нашим приjатељима у Европи и свиjету и овом приликом изражавамо пуну спремност да разговарамо о свим потенциjалним и примjенљивим моделима коjи би томе доприниjели - казао jе предсjедник Скупштине.

image

Бечић, Белхаж

- IGOR SLJIVANCANIN

Наводећи да постоjи значаjан простор за интензивирање економске, као и сарадње у области туризма, Бечић jе оциjенио да у том смислу треба валоризовати већ успостављене механизме и подсjетио на раниjе разговоре о могућем отварању авио линиjе на релациjи Црна Гора - Мароко.

 - Основу за jачање сарадње у области туризма представља и Споразум Влада из 2017. године, на чиjоj суштинскоj имплементациjи треба радити - оциjенио jе Бечић.

Предсjедник Скупштине jе поновио да Црна Гора остаjе до краjа досљедна европским, евроатлантским интеграциjама и регионалноj сарадњи, као стубовима спољнополитичког дjеловања, те нагласио да jе у интеграционим процесима наша земља, уз стопроцентну усклађеност вањске политике са политиком ЕУ, динамиком отварања преговарачких поглавља, усклађеном монетарном политиком и одсуством било каквих билатералних проблема са земљама сусjедима, наjдаље одмакла, те да има наjjаче темеље и  снажне претпоставке да постане прва наредна чланица Европске униjе. Он jе нагласио и да jе опредjељеност ка ЕУ интеграциjама, у jедном сложеном политичком тренутку у Црноj Гори, кохезиони фактор у друштву.

Нагласивши да су односи двиjе земље засновани на приjатељству, али и jачању веза у диjелу заjедничких интереса, амбасадор Белхаж jе истакао да постоjи снажно расположење за сарадњу унутар међународних организацjа и у оквиру међународних форума.

- Слажем се са Вама да jе неопходно формирати Групу приjатељстава међу парламентима. То jе одлична претпоставка за унапређење партнерства двиjе земље - казао jе амбасадор, додаjући да би са обjе стране било корисно да нашу економску сарадњу подигнемо на ниво наших политичких односа.

Белхаж jе честитао на напретку коjи jе Црна Гора остварила у интеграционим процесима, те поручио да Краљевина Мароко остаjе посвећена развоjу сарадње и билатералних односа двиjе земље, оцjенивши да jе снага обjе државе у младим људима, коjима, како jе казао, треба обезбиjедити сигурну будућност и добре услове за живот.

- Црна Гора jе jедан од риjетких земаља гдjе људи живе мирним суживотом и jа вам честитам на томе. Ми диjелимо исте вриjедности суживота. То jе jедна мудра политика коjу имаjу успjешне земље -  казао jе амбасадор Белхаж.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 17:56