Bilčik i Ibrahimović / - FOTO: BOšNJAčKA STRANKA
02/06/2023 u 11:21 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bilčik: Bošnjačka stranka pouzdan partner EU

On je dao punu podršku politici Bošnjačke stranke oličenoj u principu da Evropska unija nema alternativu

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović sastao se u Briselu sa predsjedavajućim Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Vladimirom Bilčikom.

Sagovornici su konstatovali da je potrebno ubrzati evropski put Crne Gore i stabilizovati unutrašnje političke prilike, saopštavaju iz Bošnjačke stranke.

Bilčik je istakao punu podršku politici Bošnjačke stranke oličenoj u principu da Evropska unija nema alternativu, dodajući da, uz formiranje proevropske Vlade, odgovarajuće reforme i snažniju posvećenost vladavini prava, možemo očekivati da Crna Gora bude prva naredna članica evropske porodice naroda.

Navodeći da je Bošnjačka stranka prepoznata kao pouzdan partner Evropske unije u Crnoj Gori, Bilčik je iskazao zahvalnost Bošnjačkoj stranci na dosljednom i jasnom pravcu djelovanja i punoj posvećenosti, od prvog dana, evropskim integracijama.

Ibrahimović je ukazao da Bošnjačka stranka predstavlja faktor stabilnosti i garant evropske budućnosti Crne Gore, jer moramo biti država razvijene ekonomije i evropskog životnog standarda.

Zamah takvom cilju, istakao je Ibrahimović, može dati samo politički stabilna, evropska i građanska Vlada Crne Gore, koja bi napravila neophodan dodatni korak u pravcu ubrzanja evropskih integracija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. septembar 2023 05:47