Владимир Билчик / - РТЦГ
18/06/2021 u 06:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Билчик: Морамо завршити проширење ЕУ на Западни Балкан

Губимо сусjеде и морамо их повратити атрактивношћу ЕУ и политикама коjе ће дониjети добро народима у нашем сусjедству - каже Билчик

Предсjедаваjући Делегациjе Европског парламента са Црном Гором Владимир Билчик изjавио jе да jе jедини начин на коjи ЕУ може бити успjешна и глобална сила таj да прво направи промjену у сопственом сусjедству.

- Морамо да завршимо проширење ЕУ на Западни Балкан", поручио jе Билчик.

Владмир Билчик jе у промотивном споту коjи jе група Европске народне партиjе направила у циљу подршке Конференциjи о будућности Европе, оциjенио да ће улазак Западног Бакна у ЕУ дониjети много више безбjедности циjелоj Европи.

Билчик наводи да jе ЕУ суочена са многоброjним изазовима, а да њихово рjешавање подразумиjева и већи ангажман са сусjедима како на истоку, тако и на jугу.

- Губимо сусjеде и морамо их повратити атрактивношћу ЕУ и политикама коjе ће дониjети добро народима у нашем сусjедству - каже Билчик.

Додаjе да се европске демократиjе данас суочаваjу са великим броjем дезинформациjа коjе, према његово оцjени, подриваjу повjерење народа у институциjе ЕУ.

Билчик зато позива на већу подршку грађана борби против дезинформациjа и укључивање свих у Конференциjу о будућности Европе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 07:10