Ђукановић и Билчик / - фото: Предсједник
03/06/2022 u 12:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Билчик са Ђукановићем: Кључне одлуке су сада у рукама Подгорице

Ђукановић је исказао задовољство наставком фреквентног дијалога који је користан и за Црну Гору и за њене европске аспирације

Кључне одлуке сада су у рукама Подгорице, а ЕУ је опредјељена да помогне како би ствари кренуле напријед и сви испунили своје задатке, и у Црној Гори, и у Европи, поручио је копредсједавајући Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање Европске уније и Црне Горе Владимир Билчик на састанку са предсједником Црне Горе Милом Ђукановићем.

Билчик је уз захвалност за сусрет након недавне посјете европских парламентараца Подгорици, поручио да је стална оцјена и реалност у Бриселу и ЕУ да Црна Гора има историјску шансу да направи напредак према ЕУ и да је то могуће. 

image

фото: Предсједник

- фото: Предсједник

Предсједник Ђукановић је исказао задовољство наставком фреквентног дијалога који је користан и за Црну Гору и за њене европске аспирације.

Захвалио је Билчику за пажњу коју Европски парламент поклања Црној Гори и ЗБ и информисао га о кључним приоритетима новоформиране владе, деблокади преговарачког процеса и стабилизацији повјерења инвеститора. Потврдио је ријешеност да се у земљи посветимо својим обавезама посебно у области владавине права као предуслову за иступање у преговарачком процесу. Истовремено је указао на потребу само једне поруке из ЕУ која уз то мора бити европска, да све земље ЗБ имају своје мјесто у ЕУ и да ће га заузети када испуне услове и достигну стандарде.

Билчик је захвалио на јасним и корисним ставовима уз оцјену да је важно да у ЕУ добију аргументе који ће Црну Гору вратити на мапу земље која предњачи у интеграцијама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 00:52