Прибиловић / Фото: Иван Петровић Ипе
01/10/2021 u 19:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бивша министарка критикује директора Ер Монтенегро: Слика си и прилика нове власти

Није ни познато ни са коликим минусом послује компанија, каже посланица опозиционог ДПС-а

Бивша министарка јавне управе и посланица ДПС-а Сузана Прибиловић коментарисала је данас зараду директора Ер Монтенегра Предрага Тодоровића, наводећи да је то слика и прилика економске „памети“ ове Владе и власти.

- Само извршни директор нове авио компаније, која послује са минусом и мораће до наредне године да јој се „упумпа“ још најмање пет милиона еура, за осам мјесеци од именовања коштао је државу Црну Гору, односно њене грађане, скоро 90.000 еура по основу личних примања. Тих нешто мало мање од 90.000 еура односе се искључиво на примања Тодоровића (плата од 4.400 еура, 1.000 еура мјесечно за стан, 30.000 еура бонуса зато што је компанија уопште почела да ради и 20.000 бонуса за превезених првих 50.000 еура...), а у случају када би Влада овог тренутка раскинула уговор са Тодоровићем, из државног буџета њему би било исплаћено још 105.000 еура- додала је она. 

Како је истакла, те данас знамо колико грађане кошта само једна особа у Ер Монтенегро.

- И даље немамо појма колико је новца грађана потрошено за закуп пословног простора компаније, закуп авиона и посаде. Такође није познато ни са коликим минусом послује компанија, али су њени руководиоци саопштили да свакако годину завршавају неславно. Присјетимо се да је министар финансија Милојко Спајић обећао грађанима да ће оснивање компаније коштати 0 еура, те да ако не буде одржива неће постојати. Kао и свако Спајићево обећање, пропало је већ на првом кораку, код оснивања компаније вишемилионским улогом, а објављивање до јуче тајног уговора са директором Тодоровићем, јасно је да су трошкови енормни, без икакве добити за државу и грађане- закључује Прибиловић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 11:06