Прибиловић / Фото: Лазар Ружић
07/07/2021 u 12:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бивша министарка критикује Владу: Умјесто ексклузиве, туристима нуде вашариште

Прибиловић тврди да је у Црној Гори значајно мањи број долазака туриста и мањи број ноћења

Значајно мањи број долазака туриста и мањи број ноћења у нашој држави, подаци су који приказују да је сезона далеко од нивоа који су најављивали и очекивали у Влади Црне Горе, казала је посланица ДПС-а и бивша министарка јавне управе Сузана Прибиловић. 

- Владина политика и рад Министарства економског развоја ће довести до тога да приходи од туризма у овој години буду мањи од пројектованих. У тој мјери ће осим по броју, у значајној мјери утицати и овогодишња структура иностраних гостију. Управо, изостанак високоплатежних гостију је Владин резултат претварања црногорске обале од бисера до још једне у низу дестинација на Медитерану, која умјесто љепоте и ексклузиве туристима нуди вашариште- додала је она. 

Према њеним ријечима, цијену неадекватне и незнавене промоције на свјетским тржиштима од стране Владе платили су хотелијери, који су били приморани на другачију цјеновну политику.

- Тако да су они доведени у ситуацију да се прилагођавају у борби за какав – такав опстанак новим околностима ове власти. Сектор туризма као једна од водећих грана привреде Црне Горе постаје најновији експеримент у рукама Владе, који ће бити уништен и девастиран као што је то био случај и са другима до сада. Представници туристичке дјелатности, хотелијери и угоститељи ће свакако претрпјети највећу штету, али и сви грађани Црне Горе када прође туристичка сезона и изостану потребни приходи у државном буџету- закључује Прибиловић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 14:55