Tihomir Bogavac / - FOTO: SNP
09/08/2022 u 08:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bogavac: Demokrate će glasati za obaranje Vlade i tako poništiti Temeljni ugovor i spriječiti ulazak Crne Gore u Otvoreni Balkan

Nije nam čudno što Demokrate mijenjaju svoj stav prema DPS-u, bilo bi čudno da ostanu dosledni u onim svojim predizbornim izjavama da neće sa DPS-om, kazao je Bogavac

Demokrate će prema saznanjima SNP-a glasati za obaranje 43. Vlade Crne Gore i na taj način resetovati DPS, poništiti Temeljni ugovor, ponovo uspostaviti neprijateljski odnos prema Srbiji, spriječiti ulazak Crne Gore u Otvoreni Balkan, zaustaviti evropski put Crne Gore. saopštio je predsjednik Opštinskog odbora SNP Berane Tihomir Bogavac saopštio je da prema saznanjima te partije.

 - Socijalistička narodna partija je uvijek ostala dosledna u svojim obećanjima i svojim stavovima, to smo dokazali više puta. Dug je bio put da ostvarimo svoj cilj, da ispunimo volju građana, taj je put bio i trnovit za SNP, ali istrajali smo i ponosno ističemo da je jedan od naših uslova za ulazak u Vladu ispunjen, a to je Temeljni ugovor - istakao je on.

Bogavac kaže da će Demokrate glasati za obaranje Vlade.

- Prema saznanjima, Demokrate će glasati za obaranje 43. Vlade Crne Gore i na taj način resetovati DPS, poništiti Temeljni ugovor, ponovo uspostaviti neprijateljski odnos prema Srbiji, spriječiti ulazak Crne Gore u Otvoreni Balkan, zaustaviti evropski put Crne Gore. Ovim činom bi Demokrate opet, po ko zna koji put, spriječile izbor članova Sudskog savjeta i na taj način usporile suzbijanje organizovanog kriminala i korupcije protiv kojih se ova Vlada itekako borila - kazao je Bogavac.

Govorili su sve vrijeme da je, podsjeća Bogavac, SNP taj koji je izdao izbornu volju građana od 30. avgusta.

- Potpisivanjem Temeljnog ugovora dokazali smo da smo jedino služili volji građana Crne Gore, sada nam je svejedno. Mi smo jedan od naših prioriteta ispunili i ponosni smo na to. Nikako ne smijemo zaboraviti činjenicu da je DPS istakao da je prioritet nad prioritetima njihovog čina rušenja Vlade i daljeg političkog djelovanja poništavanje Temeljnog ugovora sa SPC, u šta će im, po mojim saznanjima Demokrate i pomoći - tvrdi on.

Odnosi sa Srbijom, smatra Bogavac, djelovanje DPS-a će se “vratiti na isto”.

- Naše bratske odnose sa Srbijom narušio je Milo Đukanović, DPS i njihovi sateliti, ali Joković i Abazović nakon toliko vremena su uspjeli da ih obnove i poprave, sada ćemo se, djelovanjem DPSa i njihovih satelita, vratiti na isto! Pa pitam sada, ko je satelit Demokratske partije socijalista, ko je izdajnik, ko se sve vrijeme koleba u donošenju odluka i iskazivanju stavova - upitao je Bogavac.

Ističe da su oni (SNP) ponosni na ono što su uradili, i bilo kako bilo, “mogu se promijeniti stotine Vlada, ali samo će 43. Vlada na čelu sa premijerom Dritanom Abazovićem i ministrima SNP ostati upamćeni po tome da su riješili pitanje Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori”.

Pitanje koje je, dodaje, otvoreno prije deset godina, pitanje koje, ocjenjuje Bogavac, niko do sada nije imao hrabrosti da riješi.

- Nije nam čudno što Demokrate mijenjaju svoj stav prema DPS-u, bilo bi čudno da ostanu dosledni u onim svojim predizbornim izjavama da neće sa DPS-om. Bilo bi čudno da uopšte imaju stav, jer od njih to nismo navikli - kazao je Bogavac.

U Beranama su, dodao je, bili u koaliciji sa DF-om i Demokratama, ovog puta su, ističe, zaobiđeni kada je u pitanju lokalna samouprava i prihvatili to kao trenutnu realnost, politički i dostojanstveno.

- Bez, narodski rečeno, kukanja i prenemaganja kao što je to slučaj sa Demokratama na državnom nivou. Mi smo ponosni i na ostvareni rezultat u Beranama, na to što smo postali najjača politička snaga u gradu, a u trenutku kada su nas svi napadali i kada smo bili po mnogima “otpisani” . I vratićemo se još jači, jer je vlast u Beranama magla i prašina. Ponosan sam na potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC i na to što smo ostali dosledni - zaključio je Bogavac.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 02:54