Bogdanović / Foto: Demokrate
17/08/2022 u 17:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bogdanović: Abazović još ne podnosi ostavku, ovo je za rubriku "vjerovali ili ne"

Nelegitimni premijer je svojevremeno pozivao Zdravka Krivokapića da podnese ostavku, podsjetio je Bogdanović

U ovom trenutku u skupštinskoj proceduri su potpisi 90 odsto poslanika koji su potpisali da Vlada nema povjerenje i da treba da padne, a premijer Dritan Abazović, kome su puna usta demokratije i evropejstva i dalje ne podnosi ostavku, poručio je funkcioner Demokrata Boris Bogdanović. 

- Svojevremeno je pozivao Zdravka Krivokapića da podnese ostavku. Definitivno za rubriku vjerovali ili ne- kazao je Bogdanović. 

Istakao je da su Demokrate sa zadovoljstvom potpisali Inicijativu za razrješenje predsjednice Skupštine i izglasavanje nepovjerenja DPS-URA-SNP Vladi, odnosno, rušenje, kako navodi, neligitimne parlamentarne većine.

- Potpisima poslanika Demokrata, DF-a, Demosa, Ujedinjene, Prave i Radničke partije je potvrđeno da postoji sijaset razloga za pad ove neligitmine Vlade i parlamentarne većine, i da takav naš sud apsolutno nema veze sa potpisivanjem Temeljnog ugovora koji smo podržali. Pokušaj jeftine zloupotrebe i skrivanja iza Temeljnog ugovora koji je završena priča i koji ne može promijeniti bilo koja Vlada bez saglasnosti crkve je razobličen, a razlozi za obaranje DPS-URA-SNP Vlade su više nego jasni i svakim danom ih je sve više. Nakon jučerašnjeg izglasavanja zakona protiv Zete i Zećana i jednostranog utvrđivanja liste kandidata za članove Sudskog savjeta od strane DPS-URA-SNP su još i jasniji i brojniji- kazao je Bogdanović. 

Prema njegovim riječima, ako organi Demokrata defitinitvno donesu odluku da obore Vladu, Inicijativa DF-a koju su podržali može ostati kao svojevrsna rezerva da kojim slučajem DPS ne odustane od inicijative 19. avgusta. 

- To jei i garancija da će se tada razrješenjem predsjednice Skupštine i definitivno srušiti neligitimina DPS-URA-SNP parlamentarna većina. Ponavljamo da kakva god bude naša definitivna odluka na sjednici 19. avgusta, mi ulaziti nakon toga u prevarantske modele, u kakve su ulazili URA i SNP nemamo namjeru, jer je za nas volja naroda uvijek bila i biće zvijezda vodilja- zaključio je Bogdanović. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. oktobar 2022 03:00