Борис Богдановић / - Демократе
08/05/2022 u 11:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Богдановић: ДПС, СНП и УРА панично бјеже од избора

Иако је вратио закон, Ђукановић ће након што посланици у понедјељак поново гласају за одлагање избора бити "принуђен" да га потпише и одложи локалне изборе

Предсједник Клуба посланика Демократа у Скупштини Црне Горе Борис Богдановић казао је да је предсједник државе Мило Ђукановић, умјесто да све локалне изборе распише заједно за 5. јун, направио преседан расписујући сваке недјеље парцијално изборне процесе.

- Након тога посланици ДПС-а, СНП-а и УРА правним и политичким насиљем усвајају закон којим одлажу све изборе панично бјежећи од истих.

Предсједник државе каже да је такав чин његових посланика антиуставан, али га експресно враћа Скупштини у првом сату, а не последњем дану, како је увијек чинио - наводи Богдановић.

Посланик Демократа истиче да је Данијела Ђуровић након тога, кршећи више норми Пословника и унижавајући парламент и његове посланике, експресно сазвала сједницу за понедјељак.

- Након што посланици ДПС-а у понедјељак кажу да их ипак њихов предсједник својом аргументацијом није убиједио да су погријешили и још једном притисну тастер, господин Ђукановић ће саопштити да нема куд већ да мора потписати закон и одложити изборе.

Нова антидемократска власт најави да ће им приоритет бити владавина права. Како су кренули, не би ме чудило да за ових пар мјесеци владавине суспендују Устав и законе и врате нас на племенски начин функционисања. Према закону јачег. Европски, него што. Ријалити је очито тек почео - истакао је Богдановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 18:59