Борис Богдановић / - фото: Демократска Црна Гора
02/09/2021 u 11:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Богдановић осудио напад на одборника Данила Мрваљевића

Jавност памти и нападе на наше посланике гдjе им се приjетило ватреним оружjем, као и броjне друге насртаjе на интегритет и имовину, попут скорашњих паљења аутомобила и оштећања имовине наших чланова, истиче Богдановић

Демократска Црна Гора наjоштриjе осуђуjе напад на одборника Данила Мрваљевића коjи се jуче десио на Цетињу. Ово ниjе први пут да се таква или слична ситуациjа дешава Мрваљевићу, коjи нити jе насилник, нити jе криминалац, нити jе особа коjа на било коjи други начин крши законе ове земље, већ све супротно: човjек од личног и политичког интегритета, освjедочени борац против недjела и политика свађе и насиља бившег режима, казао је Генерални секретар Демократа и предсjедник клуба посланика "Мир jе наша нациjа" у Скупштини Црне Горе Борис Богдановић.

Он овом приликом апелује на све грађане наше земље да, ма колико да jе ситуациjа циљано затегнута, смогну снаге, охладе главу и одупру се наметнутоj атмосфери насиља. Да се према своjим суграђанима, ма ко били и ма коjоj политичкоj опциjи припадали, односе с поштовањем и достоjанствено, jер само такав начин друго људско биће заслужуjе.

Како каже, сви смо ми грађани ове земље и друге немамо; сви смо ми и нечиjа дjеца, браћа, сестре, очеви, маjке, кумови и приjатељи, и свима нам jе и данас и сjутра овдjе заjедно живjети. Нема те разлике коjа може оправдати насиље и нечоjско понашање према другом.

– Насиље jе без сумње начин обрачуна поменутих структура са Демократама, jер са нама на терену политичке аргументациjе просто немаjу шта да траже. Jавност памти и нападе на наше посланике гдjе им се приjетило ватреним оружjем, као и броjне друге насртаjе на интегритет и имовину, попут скорашњих паљења аутомобила и оштећања имовине наших чланова. Тако то иде када вас ниjе основао црни капитал, када вас не контролише нити с вама на било коjи начин сарађуjе мафиjа, и када не играте за интересе било ког центра моћи, већ само и искључиво за грађане Црне Горе и државу Црну Гору – истиче Богдановић.

Демократска Црна Гора никада неће одустати од мисиjе мира и истинског помирења у овом друштву, а она управо подразумиjева потпуно одбацивање насиља према било коме због онога што таj неко jесте, или због онога што таj неко мисли. Као друштво се морамо учити поштовању, али и самопоштовању. Jер онаj коjи поштуjе себе, поштоваће и другога.

Зато jош jедном наjснажниjе и наjискрениjе позивају све грађане да приjе свега другог чуjу апел своjе савjести и људског достоjанства, да спусте страсти и не насиjедаjу на манипулациjе циљано смишљене да се ово друштво одведе у сукобе. Другу кућу немамо, ову нам ваља чувати и поправљати!, закључио је Богдановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 22:40