Александар Богдановић / - Александар Богдановић
24/10/2021 u 15:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Богдановић: Партија је одлучила да мијења све слабости које је исказала у претходном периоду

На општинској изборној конференицји ДПС-а изабрани су делегати и чланови досадашњег Општинског одбора изабрали нови сазив.

Партија је одлучила да мијења све слабости које је исказала у претходном периоду. Почетком реформских процеса, интензивираних након Конгреса, трасиран је будући правац политичког дјеловања, а само се на тај начин може вратити повјерење бирача и грађана, које је у једном кратком временском периоду било изгубљено а што су показали претходни парламентарни избори 30. августа, поручио је генерални секретар Демократске партије социјалиста Александар Богдановић.

Он је то казао на општинској изборној конференицји Демократске партије социјалиста на којој су делегати и чланови досадашњег Општинског одбора изабрали нови сазив.

 - Не смијемо сједјети скрштених руку већ морамо показати проактивнији и агилнији приступ будућем партијском дјеловању који ће бити заснован на заштити државних интереса. На тај начин морамо и одлучивати,  јер се сада налазимо на раскрсници између савременог и традиционалног, грађанског и средњовјековног или теократског и секуларног. Сматрам да грађански концепт нема алтернативу и само заједничким тимским снагама можемо издејствовати оно што је циљ и ДПС-а , а то је савремена, грађанска европска Црна Гора - рекао је Богдановић.

Потпредсједник ДПС Абаз Диздаревић је изразио своје задовољство што се Општинском изборном конференцијом у Тузима наставља са реформским активностима на пољу активне трансформације партије.

 - Свако вријеме тражи људе који ће носити одговорност за актуелне проблеме, а Црна Гора пролази можда и најтеже тренутке у својој новијој историји. Знам да је грађанска и мултинационална Црна Гора увијек чувана управо у Тузима, а са сигурношћу можемо рећи да ће уз наш заједнички, посвећен однос,  та идеја бити и одбрањена у овом граду -  саопштио је Диздаревић.

У свом обраћању предсједник Општинског одбора ДПС Тузи Мирза Пепић је истакао да је упркос негативним прогнозама политичких опонената, ДПС у Тузима и даље најјачи политички субјект, те да ће партијске реформе допринијети још већем јачању партије.

 - Без обзира на све, и даље смо стуб очувања грађанског друштва, и главни промотери европских вриједности - рекао је Пепић.

На сједници је заједнички констатовано да ДПС као најодговорнија државнотворна партија има задатак да данас сачува све вриједности које су тешко изграђиване, а тичу се очувања највећих цивилизацијских домета – мултикултурализам, мултирелигијски, мултинационални склад и мир на овим просторима.

Како је поручено, нарушавање ових домета на свим нивоима је оно што је ових годину дана био задатак који је спроводила актуелна власт, са друге стране ДПС је  изразила своју спремност за активно супротстављање идејама које имају рушилачке намјере.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 15:32