ALEKSANDAR BOGDANOVIĆ / - FOTO: DEMOKRATE
20/02/2024 u 17:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bogdanović: Ponosni smo na bezbjednosni sektor, nema više nezaštićenih

Ova značajna operacija jasno pokazuje da u Crnoj Gori više nema mjesta za zaštićene i privilegovane, kazao je Bogdanović

Klub poslanika Demokrata pozdravio je akcije Specijalnog policijskog odjeljenja Uprave policije, Sektora za borbu protiv kriminala i Specijalnog državnog tužilaštva u borbi protiv šverca cigareta.

Kako je saopštio predsjednik Kluba poslanika Boris Bogdanović, ova značajna operacija jasno pokazuje da u Crnoj Gori više nema mjesta za zaštićene i privilegovane.

- Time se razbijaju sve zlonamjerne spekulacije usmjerene protiv našeg bezbjednosnog sistema, potvrđujući našu poznatu tezu o neopravdanim napadima na krovne institucije za borbu protiv korupcije i kriminala. Posebno pozdravljamo hapšenje Zorana Đukanovića zvanog Žuti, koji je u Nikšiću za vrijeme lokalne izborne kampanje predvodio napad na Krsta Radovića i druge funkcionere Demokratske Crne Gore, koji čudom tada nije procesuiran, već se tvrdilo suprotno, odnosno da je Krsto Radović napao sada već osumnjičenog za izvršenje teških krivičnih djela, Zorana Đukanovića. Ova činjenica je najbolji svjedok vremena u kom smo kao opozicija djelovali i funkcionisali, te da su tada organizvoane kriminalne grupe upravljale izbornim procesima - dodao je Bogdanović. 

Istakao je da su bezbjednosne službe i SDT, pokazale su izuzetnu odgovornost i profesionalizam, ne dozvoljavajući da političke igre utiču na njihovu odlučnost i fokus.

- Demokrate će kao partneri podržavati samo one političke subjekte koji bezrezervno stoje na braniku pravde, odbacujući bilo kakve pokušaje da se kroz nacionalne podjele i manipulacije omogući nesmetano djelovanje kriminalnih struktura. Nećemo podržati učešće u vlasti bilo koje stranke koja u prethodnom periodu nije osudila aktivnosti ranijih visokih policijskih funkcionera, koji su putem skaj aplikacija, organizovali napade na pripadnike nacionalnih manjina, sa namjerom da se isti pripišu pobjednicima izbora od 30. avgusta. Ponosni smo na činjenicu da bezbjednosni sektor, uprkos svim izazovima i jasnim višemjesečnim opstrukcijama, nastavlja da postiže izvanredne rezultate u zaštiti pravde i sigurnosti svih građana Crne Gore - zaključio je Bogdanović. 

(VIDEO) Mijajloviću određeno tužilačko zadržavanje, negirao krivicu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 21:53