Aleksandar Bogdanović na sastanku / - FOTO: DPS
08/03/2023 u 15:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bogdanović: Snažna privrženost DPS-a u usvajanju evropskih standarda izbornog zakonodavstva

Upoznavajući sa aktivnostima misije, koja se sastoji od 11 članova, Meserić je izrazio uvjerenje da će za rezultat imati objektivan izvještaj o predsjedničkim izborima, saopšteno je iz DPS-a

Generalni sekretar Demokratske partije socijalista Crne Gore Aleksandar Bogdanović sastao se danas sa Tamašom Meserićem, šefom posmatračke misije OEBS/ODIHR uoči predsjedničkih izbora, saopšteno je iz DPS-a.

Bogdanović je kako se navodi šefa posmatračke misije upoznao sa planiranom dinamikom kampanje i izrazio spremnost DPS-a da doprinese pozitivnoj recenziji kvaliteta predsjedničkih izbora, poštujući zakonodavni okvir predizbornih i izbornih aktivnosti, uz očekivanje da će kampanja DPS-a, iako kratka, biti sadržajna i dati dobar impuls ukupnom predizbornom ambijentu.

- Upoznavajući sa aktivnostima misije, koja se sastoji od 11 članova, Meserić je izrazio uvjerenje da će za rezultat imati objektivan izvještaj o predsjedničkim izborima. U tom pravcu, izrazio je interesovanje za brojne segmente izbornog procesa, ali i za aktivnosti koje se sprovode tokom predsjedničke kampanje - ističe se u saopštenju.

Bogdanović je pozdravio dugogodišnju uspješnu saradnju Crne Gore i njenih institucija sa OEBS/ODIHR, što je rezultiralo unaprjeđenjem izbornog zakonodavstva, ali i drugih segmenata demokratskog razvoja Crne Gore, od vladavine prava, slobode medija, kao i bezbjednosnih aspekata.

Ukazao je na snažnu privrženost i istrajnost DPS-a kada je u pitanju usvajanje evropskih standarda u ovoj i drugim oblastima društvenog razvoja, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

15. april 2024 18:17