Александар Богдановић / - Александар Богдановић
15/04/2022 u 15:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Богдановић: Све док је партијски интерес испред потреба и живота наших грађана, Црној Гори се не пише добро

- Сви заједно трпимо озбиљне посљедице за чије санирање ће бити потребно вријеме и то свакако много више од оног за који је актуелна власт сатрла све чега се дотакла - навео је

Евидентно је да повећање просјечне зараде ни приближно није довољно да покрије раст цијена, јер су оне, по званичним подацима Монстата, у фебруару биле веће за 6,7 одсто у односу на исти мјесец прошле године, а у марту у односу на исти мјесец претходне, у просјеку су више за 9,7 одсто, саопштио је генерални секретар ДПС-а Александар Богдановић.

 - То нам указује да погрешном економском политиком Владе Црне Горе, инфлација у нашој држави достиже фрапантан ниво од чак 10% те се на тај начин грађани доведе у озбиљно искушење како да преживе. Указујемо да највећи утицај на мјесечну стопу инфлације имају раст цијена у групама: хљеб и житарице; гориво и мазиво за моторна возила; млијеко, сир и јаја; месо; чврста горива; одјећа; уља и масти; превоз путника друмом, а да се свему наведеном не назире крај даљег раста цијена - наводи он.

Уз све то, како истиче,  суочени смо и са чињеницом да се незнавеном политиком одлазеће владе и блокадом парламента, не могу донијети мјере за заштиту животног стандарда, по угледу на државе из региона и ЕУ.

 - Све док се партијски интерес налази изнад потреба и живота наших грађана, Црној Гори се не пише добро. Сви заједно трпимо озбиљне посљедице за чије санирање ће бити потребно вријеме и то свакако много више од оног за који је актуелна власт сатрла све чега се дотакла - закључио је Богдановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 15:23