Bogdanović / FOTO: DEMOKRATE
30/12/2022 u 13:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bogdanović traži informaciju da li SDT ima pristup bazama podataka

On je od Kovača tražio da mu dostavi informaciju o tome sa kojim državnim i organima državne uprave, odnosno njihovim bazama podataka, je uspostavljena onlajn veza SDT i kada je ona uspostavljena

Predsjednik Kluba poslanika Demokrate - Demos - Mir je naša nacija, Boris Bogdanović, zatražio je od ministra pravde Marka Kovača informaciju o tome da li Specijalno državno tužilaštvo (SDT) ima pristup podacima iz informacionog sistema svih državnih organa.

Kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore, u zahtjevu Bogdanovića navodi se da je Skupština početkom 2015. godine usvojila Zakon o specijalnom državnom tužilaštvu, kojim je propisano da SDT ima pristup bazama podataka drugih državnih organa i organa državne uprave.

Bogdanović je u zahtjevu naveo da je siguran da nije nužno posebno obrazlagati koliko je značajno da SDT ima onlajn vezu sa tim bazama podataka za vršenje svojih nadležnosti u punom kapacitetu, uključujući posebno borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

On je od Kovača tražio da mu dostavi informaciju o tome sa kojim državnim i organima državne uprave, odnosno njihovim bazama podataka, je uspostavljena onlajn veza SDT i kada je ona uspostavljena.

Bogdanović je zatražio da se navede vrijeme uspostavljanja onlajn veze sa svakim od tih organa.

On je pitao sa kojim od državnih ili organa državne uprave ta veza još nije uspostavljena, a SDT je iskazalo interes da bude.

Bogdanović je upitao šta je predstavljalo smetnju da se Zakon primijeni i onlajn veza uspostavi.

- Šta nadležni organi konkretno preduzimaju u organizacionom, kadrovskom i tehničkom dijelu da se odredba Zakona u cjelini ispuni, koliko iznose procijenjena ulaganja za realizaciju te zakonske obaveze i kada se očekuje njen konačni završetak, naveo je Bogdanović u zahtjevu.

On je dodao da su mu ti podaci i informacije potrebni za što uspješnije obavljanje poslaničke funkcije, i zamolio da mu budu dostavljeni u što kraćem roku.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 23:52