/ - FOTO: DPS - ALEKSANDAR BOGDANOVIć
18/03/2024 u 15:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bogdanović: Vlada da omogući održavanje sjednice Skupštine opštine u Šavniku

Pozivamo Vladu Crne Gore da u skladu sa zakonom, omogući održavanje sjednice Skupštine opštine Šavnik koja je zakazana za danas a na kojoj je potrebno da se usvoje odluke kojima bi se izbjeglo uvođenje prinudne uprave. To je poručio Aleksandar Bogdanović, generalni sekretar DPS-a.

- Odbornici Demokratske partije socijalista odlučni su da ispoštuju ono što su preporuke Vlade i da izbjegnu scenario u kom se uvodi prinudna uprava, međutim, budući da postoje najave da će se pokušati sprečavanje održavanja sjednice Skupštine pozivamo Vladu i Upravu policije da jednom pokažu ozbiljnost i omoguće poštovanje zakona i reda - navodi Bogdanović.

Održana sjednica Državne izborne komisije: Šavnik može biti matrica za blokadu izbora

Dodaje da još jednom ističu da su  privrženi poštovanju zakona i da će na sve načine spriječiti bezakonje i pokušaje da se na nezakonit način održe novi izbori u Šavniku.

- Odlučno i do kraja branićemo principe i zakonsku obavezu da se započeti izbori do kraja i završe. Finalno, ukoliko bude potrebno, upozoravamo Vladu da ćemo biti prinuđeni da sami sprovedemo ono što je nadležnost Vlade i drugih organa za sprovođenje zakona - zaključuje Bogdanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 18:08