/ - Зоја Бојанић-Лаловић
25/05/2021 u 16:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Бојанић-Лаловић: Око 400 просвјетара довели у крајњу неизвјесност

Чланица Извршног одбора ДПС-а нагласила је да је најмање што се могло очекивало да уз предлог закона стоји анализа резултата рада појединих образовно-васпитних установа

Скупштинска расправа о Предлогу Закона о измјенама и допунама Општег закона о образовању и васпитању јуче је оголила разлоге за његово доношење - доноси се ради смјене директора и њихових помоћника, саопштила је  Зоја Бојанић-Лаловић, чланица Извршног одбора ДПС Црне Горе.

-Чуло се низ увредљивих квалификација на рачун колега који су у условима највеће свјетске кризе успјели да образовни систем Црне Горе функционише без застоја. Награда за допринос! Епидемији вируса политичког реваншизма сада треба да се одупру просвјетни радници. То ће бити испит за цијело наше друштво- казала је она и додала да је ријеч о дискриминацији на политичкој основи.

Чланица Извршног одбора ДПС-а нагласила је да је најмање што се могло очекивало да уз предлог закона стоји анализа резултата рада појединих образовно-васпитних установа, анализа успјеха ученика и доприноса наставника, да се нови експерти упознају са начином рада у току Цовид кризе и методама учења у новим условима, пролагођавању распореда мјерама заштите од пандемије и начином на који су ученици подржани.

Умјесто тога, додала је она, изложени су пријетњама, игнорисању министарства, занемаривању најбољих резултата ученика и наставника на државним такмичењима, јер најважније је смијенити директоре и помоћнике.

-И пролази све, понеки политички поен сте покупили, своје вјерне гласаче припремили за нове функције, подијелили мјеста по дубини, али је око 400 просвјетних радника доводено у стање крајње неизвјесности. То је 400 породица. Овим законом шаље се јасна порука да је Црна Гора постала друштво којем је политичка освета важнија од квалитета и знања. То је цијена коју неће платити само 400 просвјетних радника, него читаво друштво- истакла је она.

Зоја Бојанић-Лаловић нагласила је да наши ђаци до сада нијесу изостајали за вршњацима у региону и упитала хоће ли тако и остати.

-У неким областима смо видјели учинке, на реду је просвјета- закључила је она у обраћању.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 03:50