Poslanik Demokratske narodne partije Vladislav Bojović / - AUTOR: DNP
17/05/2024 u 12:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Bojović upućuje zahtjev za kontrolno saslušanje Markovića i Novovića zbog predmeta "državni udar"

Poslanik Demokratske narodne partije Vladislav Bojović uputiće zahtjev Odboru za odbranu i bezbjednost za kontrolno saslušanje Vrhovnog državnog tužioca Milorada Markovića i Glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića.

Zahtjev za saslušanje je upućen, kako navode iz DNP-a u saopštenju, "povodom najnovijih zloupotreba i pokušaja opstrukcije tuzilaštva u sudskom postupku poznatom kao takozvani državni udar".

Suđenje u predmetu "Državni udar" odloženo za sjutra: Dušića stopirali na granici

- Do sada neviđen pokusaj predstavnika tužilastva da opstrukcijom zaustave okončanje sudskog postupka, bolje reći pravosudne farse u slučaju montiranog državnog udara, predstavlja i bezbjednosni problem, imajući u vidu da su lideri tadašnje opozicije Milan Knežević i Andrija Mandić lažno optuženi da su ugrozili bezbjednost i rušili ustavni poredak Crne Gore, kao i da je uoči parlamentarnih izbora 2016. godine ova montaža imala za cilj da prozvede nestabilnost, uznemiri javnost i smanji izlaznost na izborima kako bi se preinačila izborna volja građana. Samim tim i sa stanovišta bezbjednosti važno je da ovaj montirani politički proces konačno bude okončan - navode u saopštenju iz DNP-a.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 03:39