Абазовић, Борељ / - фото: Твитер
19/05/2022 u 14:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Борељ: Црна Гора може бити успjешан примjер европеизациjе

Како jе саопштено из Абазовићевог кабинета, Мекалистер jе, током састанка у Бриселу, нагласио да Црна Гора може направити разлику у Европи

Црна Гора има jаку агенду, због чега може бити успjешан примjер европеизациjе, оциjенио jе потпредсjедник Европске комисиjе (ЕК) и високи представник за вањску политику Жозеф Борељ на састанку са премиjером Дританом Абазовићем.

Како jе саопштено из Абазовићевог кабинета, Мекалистер jе, током састанка у Бриселу, нагласио да Црна Гора може направити разлику у Европи.

- Истичући да Црна Гора има jаку агенду, због чега може бити успjешан примjер за европеизациjу и у томе имати подршку ЕК - каже се у саопштењу.

Абазовић jе рекао да су покретање политичког диjалога, функционалан парламентарни систем, инклузиjа и посвећеност напорима за умањење поларизациjе у друштву, високо у агенди приоритета нове Владе.

Он jе, како се наводи, истакао да jе национални интерес Црне Горе да направи jаке институциjе и боље услове за живот, и да ће се нова Влада опходити у складу са тиме, убрзаваjући интеграциони пут.

- Увjерени да ће нас реформе и резултати водити до успjеха, то jест затварања преговарачких поглавља што очекуjемо паралелно са завршетком чешког предсjедавања ЕУ - казао jе Абазовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 12:48