/ - M.VUJISIć
14/04/2023 u 22:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Borovinić Bojović: Građani će saznati sve o tome kako su raspisivani tenderi i kako se zapošljavalo u Podgorici

Ona je istakla da je svjesna da je pred novim rukovodstvom težak zadatak

Zajednički cilj je bio da Podgorica treba da predvodi demokratske promjene. Osnov koji smo se rukovodili mi koji smo bili nosioci lista je bio da grad treba da bude iznad stranke, kao što država treba da bude iznad partije. Ne možemo da se rukovodimo, dakle, uskopartijskim interesima kakav je to slučaj bio do sada- kazala je nova predsjednica Skupštine opštine Podgorica Jelena Borovinić Bojović, gostujući u emisiji “Minula neđelja” na A plus TV.

Ona je podsjetila da nisu samo četiri konstituenta u gradskoj vlasti već 13.

- Osim Pokreta Evropa sad imali smo više partija. Uprkos tome uspjeli smo da se za jedno kratko vrijeme dogovorimo oko podjele vlasti. Uspjeli smo takođe da pošaljemo još jednu poruku – da se gradonačelnica, zamjenici gradonačelnika i predsjednica Skupštine biraju u biraju u jednom danu, kako bi i na taj način pokazali da u toj priči nisu bitne naše fotelje već interesi građana i građanki Podgorice - dodala je Borovinić Bojović.

Ona je istakla da je svjesna da je pred novim rukovodstvom težak zadatak.

- Očekivanja građana i građanki su sada ogromna. To potpuno razumijem. S druge strane mi želimo da transparento obavijestimo javnost o svmu onome što je zatečeno stanje, ne samo u internoj reviziji koja će se svakako sprovesti, nego i uvida u bilans i raspored budžeta, raspisane tendere, konkurse, kako su rešavani, kako su ljudi zapošljavani… To su stvari o kojima moramo da obavijestimo građane jer to zaslužuju - poručila je Borovinić Bojović.

Ona je dodala da je važno da tim koji je formiran u cilju rešavanja problema radi jedinstveno.

- U tome što nas čeka nema ničega na čemu treba da nam se zavidi. Mora konačno da se shvati da smo i tu zbog građana a ne oni radi nas - kazala je Borovinić Bojović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 20:50