Бошковић / Фото: Иван Петровић Ипе
19/06/2021 u 15:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бошковић опет критикује Вучића: Свакодневно јадикује о угрожености Срба да би се одбранио

Предсједник Србије не схвата да је Црна Гора независна држава, каже бивши министар одбране

Бивши министар одбране и члан предсједништва ДПС-а Предраг Бошковић казао је да предсједник Србије Александар Вучић не схвата да је Црна Гора независна држава и да одлуке доноси у интересу својих грађана и државе, а не да би било коме другом наштетила.

- Пошто је готово немогуће да предсједник сусједне државе није видио у цјелости текст Резолуције о геноциду у Сребреници коју је усвојила Скупштина Црне Горе, очигледно намјерно, а његови таблоиди га у томе прецизно слиједе, пренебрегава дио Резолуције који експлицитно говори о томе да се геноцид не може при-писати ни једном народу у цјелости, већ искључиво појединцима који су га починили. Предсједник Србије треба да зна да држава Црна Гора безрезервно стоји уз све своје грађане, без обзира на њихово национално, вјерско или било које друго опређељење и да нема потребе да их овако патетично “храбри“ предсједник било које друге државе. Јасно је да су му ове свакодневне јадиковке потребне за унутрашњу употребу и нови циклус теза о “угрожености Срба“ и неопходности њихове одбране, коју ће наравно он спровести, али предсједник Србије мора увијек имати на уму да ни он, ни било ко други изван Црне Горе, нема право утицати на одлуке највиших државних црногорских институција- поручује Бошковић. 

Он тврди да Вучић намјерно пренебрегава да је Србија усвојила Декларацију о осуди злочина у Сребреници, у којој се дословце позива на хашку пресуду и „осуђује се злочин на начин ут-врђен пресудом Међународног суда правде у Хагу“.

- Дакле, оно што је сама Србија већ учинила прије 11 година, осуђујући геноцид у Сребреници, Вучић би данас да забрани Црној Гори. Резолуција о геноциду у Сребреници усвојена је изнад двотрећинском већином гласова у црногорском Пар-ламенту, чиме су посланици показали да је грађански и европски дух Црне Горе неуништив, упркос сулудој идеји “српског света“, експонентима предсједника Вучића у Црној Гори и лавини лажи да је Резолуцијом један народ означен као геноцидан- закључује Бошковић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:54